Указ президента про розпуск Верховної Ради надрукували в «Урядовому кур’єрі»

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в «Урядовому кур’єрі». Про це пише «Українська правда».

«Керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою і сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: 1. Припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання», – сказано в указі.

За цим указом, позачергові вибори призначені на 21 липня 2019 року. Відповідно до указу «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності», указ про розпуск Верховної Ради має вступити в силу після оприлюднення в офіційній пресі.

Виборчий процес стартує з наступного дня після публікації указу президента про розпуск Верховної Ради в Україні.

Нагадаємо, 21 травня на сайті президента України з’явився указ, що Володимир Зеленський розпускає Верховну Раду та призначає  парламентські вибори на 21 липня 2019 року. Однак наступного дня в офіційній пресі указ президента не опублікували.

Фото: president.gov.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *