Виборча кампанія до Верховної Ради стартує наступного дня після оприлюднення указу президента – ЦВК

Виборча парламентська кампанія відповідно до законодавства починається наступного дня після оприлюднення указу президента про розпуск Верховної Ради – 24 травня, пояснила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на брифінгу 23 травня.

«Фактично після опублікування указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів, і відповідно до закону про вибори народних депутатів, виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з наступного дня після опублікування указу, тобто 24 травня 2019 року без прийняття Центральною виборчою комісією будь-якого рішення щодо його початку», – сказала Сліпачук.

Сліпачук зазначила, що трактувати питання конституційності виданого президентом Зеленським указу, – не у площині повноважень ЦВК.

«Ми будемо чітко дотримуватися норм закону для законних легітимних виборів, які мають відбутися», – сказала голова ЦВК.

Нагадаємо, указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в «Урядовому кур’єрі». Указ вступає в силу після оприлюднення в офіційній пресі.

Нагадаємо, 21 травня на сайті президента України з’явився указ, що Володимир Зеленський розпускає Верховну Раду та призначає  парламентські вибори на 21 липня 2019 року.

Фото: скріншот

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *