Суд Києва відхилив вимогу скасувати реєстрацію Зеленського як кандидата

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відхилив вимогу скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти України. Про це із залу суду передала кореспондентка Громадського.

Колегія суддів не встановила порушень кандидатом Зеленським, наголосила суддя.

«Потрібен не лише факт розповсюдження, а й факт із закликом голосувати за певного кандидатом. Вказана особа (Зеленський – ред.) не здійснювала закликів голосувати, а лише повідомила громадян про подію», – додала суддя.

Обставини, про які повідомив позивач, можуть бути лише підставою для винесення попередження Центральної виборчої комісії для Зеленського, пояснили судді.

«Суд вирішив у задоволенні адміністративного позову Андрія Хілька до Володимира Зеленського та Центральної виборчої комісії відмовити», – оголосила суддя.

Позивач має право оскаржити рішення. Захисники Зеленського заявили, що вони рішенням суду задоволенні.

Андрій Хілько заявляв, що він подав позов як спостерігач за виборами в окрузі №221 (Київ) від громадської організації «Українська асоціація акціонерів».

За його словами, його обурило те, що Зеленський безкоштовно роздавав квитки на дебати на «Олімпійському». На його думку, відповідно до закону, це можна вважати підкупом, повідомляло «Громадське».

Раніше «Новое время» повідомляло, що представник Центральної виборчої комісії, який брав участь у засіданні Шостого апеляційного суду Києва про зняття Володимира Зеленського з виборів, попросив суд відмовити в задоволенні позову.

Нагадаємо, 20 квітня стало відомо, що Шостий апеляційний суд Києва розгляне можливе анулювання реєстрації Володимира Зеленського кандидатом в президенти. В Адміністрації Президента України спростували інформацію, що пан Хілько є адвокатом Петра Порошенка. Адже раніше така інформація поширювалася у ЗМІ. Речник штабу кандидата в президенти Петра Порошенка Олег Медведєв категорично заперечив причетність штабу до цього позову. А юристка Валентини Теличенко у коментарі«Детектору медіа» повідомила, що якщо це не адвокат кандидата, він не має права оскаржувати рішення Центральної виборчої комісії.

За інформацією “Чесно. Фільтруй суд!”, усі троє суддів, що розглядали справу – недоброчесні. А це головуючий суддя Ганечко Олена, а також судді Федотов Ігор та Коротких Андрій.

Ці судді причетні до ухвалення судових рішень, що спричинили масові фальсифікації на виборах народних депутатів у 2012 році.

Головний юрист передвиборчого штабу Зеленського Вадим Галайчук зазначив, що позов проти кандидата у президенти Володимира Зеленського, поданий у Шостий апеляційний адміністративний с спостерігача за виборами від громадської організації «Українська асоціація акціонерів» Андрія Хілька про скасування реєстрації Зеленського кандидатом в президенти не має ніякої перспективи.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *