Що й де дивитись і слухати в день виборів

«Детектор медіа» підготував огляд спецпроектів телеканалів до дня другого туру чергових виборів Президента України 21 квітня.

«UA:Перший»

Суспільний мовник готує спецпроект «Зворотний відлік. Ніч виборів», який розпочнеться о 19:30 і триватиме до 23:00.

У студії зберуться журналісти, політичні експерти, соціологи та представники штабів кандидатів. Очікуються прямі включення зі штабів кандидатів, оголошення результатів екзит-полів (о 20:00 станом на 18:00 та о 23:00 – станом на час закриття дільниць), студійні дискусії.

Протягом ефіру журналісти регіональних філій Суспільного включатимуться з усіх куточків України, щоб розповісти, як пройшло голосування та що цікавого відбулося на дільницях у цей день. Також глядачі побачать бліц-опитування (vox populi) українців з різних регіонів України щодо того, як вони обирали свого майбутнього президента.

Спецпроект вестимуть Мирослава Барчук і Павло Казарін. За зв’язок з онлайн-аудиторією Суспільного відповідатиме стендап-комік Єгор Шатайло – він відстежуватиме реакції та коментарі глядачів в інтернеті та озвучуватиме їхні питання експертам і гостям студії.

Спецпроект ітиме в ефірі загальнонаціональних суспільних телеканалів «UA: Перший» та «UA: Культура», 24 регіональних телеканалів Суспільного, а також на онлайн-платформі «Зворотний відлік», на YouTube-каналі та на сторінках Суспільного мовника у соцмережах.

«Україна»

Телеканал готує до дня другого туру президентських виборів спецвипуски новин об 11:00, о 15:00, а о 19:00 пройде подовжений спецвипуск програми «Сьогодні», який триватиме до 20:50.

Об 11:00 випуск «Сьогодні» проведе і прийматиме найсвіжіші новини від колег Марина Кухар, у випуску о 15:00 разом із глядачами пильнуватиме за виборами Ігор Пупков.

У випуску о 19:00 журналісти всіх корпунктів – і в Україні, і в усьому світі – впродовж півторагодинного марафону у прямому ефірі київської студії «Сьогодні» підіб’ють попередні підсумки президентських перегонів разом з ведучими Анною Пановою та Олегом Панютою.

Під час другого туру президентських виборів новини «Сьогодні» висвітлюватимуть найактуальніші дані про перебіг голосування в усіх регіонах країни. Також журналісти стежитимуть, як голосують українці в Польщі, Італії, Росії, Фінляндії. Глядачі побачать, як відбувається волевиявлення в Ізраїлі, ОАЕ, Китаї, США, Австралії, Португалії, Японії, Канаді, Бельгії, Ірані, Туреччині та Німеччині.

«1+1»

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» знову проведе семигодинний марафон, що складатиметься з кількох випусків ТСН12:00, 15:00 та 18:00), а о 19:30 розпочнеться марафон «Вибір країни», який вестимуть одночасно п’ятеро ведучих. О 21:30 в неділю на «1+1» буде йти вокальне шоу «Голос країни». Безперервна трансляція виборчого марафону триватиме на YouTube-каналі та Facebook-сторінці ТСН. Всередині вокального шоу заплановані два випуски ТСН, протягом яких повідомлять про поточну ситуацію. Після завершення проекту, марафон повернеться в ефір і триватимуть до першої години ночі.

У спецвипуску «Вибір країни» Алла Мазур вестиме програму з виїзної студії на Майдані Незалежності, Лідія Таран – біля ЦВК, а Наталія Мосейчук – на даху столичного хмарочоса «Гулівер». До них доєднаються також Марічка Падалко та Святослав Гринчук. Вони працюватимуть на двох інших локаціях, назви яких поки не розголошуються.

О 20.00 одразу після закриття виборчих дільниць глядачі ТСН зможуть дізнатися результати ексклюзивного екзит-полу ТСН. Як і в попередньому турі, його на замовлення каналу «1+1» проводитимуть дві дослідницькі компанії – Kantar TNS та Info Sapiens.

У прес-службі телеканалу також анонсували, що команда ТСН представить повну інформаційну картину дня, знімальні групи ТСН працюватимуть в усіх регіонах України. Окрім цього, під час марафону «Вибір країни» аналізуватимуть цьогорічні передвиборчі перегони, про причини та наслідки цього ведучі говоритимуть із запрошеними гостями, серед яких політики, експерти, політологи, економісти.

ICTV

Спеціальні випуски інформаційної програми «Факти» виходитимуть о 8:45, 12:45, 15:45 та годинний випуск о 20:00. У них буде пряма трансляція з регіональних виборчих дільниць, перебіг голосування в закордонному окрузі та з Центральної виборчої комісії.

«21 квітня все буде точно так відбуватися, як і під час першого туру виборів: включення зі штабів, включення з Центральної виборчої комісії, з виборчих дільниць, з АТО. Будемо розказувати, як голосують люди у високогірних районах Карпат, також покажемо, як іде голосування в закордонному окрузі. Цілий день, а також ранок наступного дня буде присвячений виборам Президента», – розповіла шеф-редакторка інформаційної програми «Факти» Олена Фроляк.

О 20:00 будуть оприлюднені результати Національного екзит-полу, який проводять фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова. Інформаційний партнер екзит-полу – медіахолдинг StarLightMedia, до якого входить канал ICTV.

СТБ

Телеканал СТБ, який традиційно не має інформаційного контенту у вихідні дні, готує до дня виборів двогодинний спецвипуск програми «Вікна-новини», що вийде о 20:00, одразу після закриття виборчих дільниць. Його вестимуть Тетяна Висоцька та Ольга Кучер.

На початку ефіру глядачам повідомлять результати екзит-полів. А також покажуть перші реакції штабів кандидатів.

Ольга Кучер повідомлятиме новини, наживо триматиме зв’язок із Центральною виборчою комісією та штабами кандидатів, стежитиме за розвитком подій.

Тетяна Висоцька розповідатиме, яким був виборчий день та що йому передувало, а також проведе аналіз передвиборчих кампаній та розгляне феномен цих перегонів.

«Інтер»

На «Інтері» у режим телемарафону перейде вечірня інформаційна програма «Подробиці». Випуск «Подробиці. Вибори 2019» триватиме з 20:00 до 23:00.

«112 Україна»

Телеканал «112 Україна» готує дев’ятигодинний марафон «Хто?», який розпочнеться о 17:00 та триватиме до 2:00 ночі. Марафон вестимуть одразу четверо ведучих, але їхніх імен канал поки не анонсував.

В ефірі озвучать дані екзит-полів, ЦВК, а також побачать першу реакцію кандидатів на пост президента України, експертів та політиків. Будуть проводитися телемости зі штабів кандидатів у президенти. Також будуть прямі включення з виборчих дільниць у різних куточках України та з-за її меж – Бельгії, Франції, Польщі, Німеччини, Іспанії тощо.

В ефірі «112 Україна» о 20:00 ексклюзивно оголосять результати екзит-полу, проведеного агентством New Image Marketing Group. Замовниками екзит-полу виступили американська компанія Global Management Association і британське видання The Independent.

Марафон «Хто?» буде транслюватися як у прямому ефірі телеканалу, так і на сайті «112.ua», а також на YouTube і Facebook.

Прямий канал

Прямий канал запускає телемарафон «Вибори-2019», який триватиме протягом дня. «21 квітня ви не зможете відірватись від екрана», – йдеться в анонсі марафону.

NewsOne

Родич каналу «112 Україна» NewsOne (обидва належать Тарасові Козаку – соратнику Віктора Медведчука) теж запускає марафон «Вибори-2019».

Телеканал протягом дня з 7:00 до ночі буде висвітлювати виборчий процес, зокрема будуть включення з виборчих дільниць по Україні та в різних країнах світу.

З 18:00 в рамках телемарафону відбудеться ток-шоу «Вибір-2019» з Василем Головановим. В ефірі озвучать дані екзит-полів та покажуть реакції кандидатів. На тему виборів у студії говоритимуть експерти.

Телемарафон «Вибори-2019» буде тривати протягом тижня після дня виборів.

ZIK

На каналі ZIK проходитиме телемарафон «День виборів-2019». Він стартує о 14:00 та триватиме до 2:00 ночі. Ефір модеруватимуть Павло Кругляковський, Лейла Мамедова, Богдан Машай, Вікторія Попович, а також Олексій Бурлаков, Андріана Кучер та Денис Зепсен.

Паралельно основні події перебігу голосування для глядачів висвітлюватиме новинна студія «Перші про головне», яка цього дня розпочне мовлення з 10:00.

Протягом телемарафону в студії ZIK працюватимуть одразу два майданчики. На одному виступатимуть запрошені гості, інший – повідомлятиме про дані екзитполів.

Окрім цього, під час ефіру прямі ввімкнення журналісти ZIK робитимуть з прифронтових регіонів, штабів кандидатів та Центральної виборчої комісії. Триматимуть руку на пульсі президентських виборів ZIKівці й на великих виборчих точках – в Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові та Краматорську, анонсує прес-служба.

«Еспресо»

Телеканал з 8:00 починає спецпроект «Вибори президенти-2019», який триватиме 48 годин.

О 18:00 ведучі та експерти почнуть підбивати перші підсумки дня голосування. О 20:00 журналісти «Еспресо» озвучать результати Національного екзит-полу. А далі – виборча ніч, протягом якої ведучий телеканалу Віталій Портніков та його гості проаналізують вибір українців та його можливі наслідки для країни.

21 та 22 квітня відповіді на головні запитання про президента шукатимуть ведучі телеканалу – Єгор Чечеринда, Сергій Руденко, Василь Зима та Віталій Портніков у спецпроекті «Вибори президенти-2019». У понеділок, 22 квітня, до спецпроекту приєднаються журналісти з київського бюро «Радіо Свобода».

24 канал

Канал запускає виборчий марафон «Головне про вибори».

Із 7:00 журналісти 24-го каналу чергуватимуть на виборчих дільницях по всій країні, у штабах кандидатів у президенти та в ЦВК.

О 18:00 почнеться виборчий марафон, який триватиме півтори доби. Ведучі каналу – Артем Овдієнко, Дарія Кудімова, Леся Вакулюк, Ілона Довгань, Тетяна Кругова та Кароліна Король – разом з лідерами думок, політиками та кандидатами в президенти будуть у прямому ефірі стежити за ходом голосування та подіями в день виборів і обговорювати результати.

У ніч виборів експерти у прямому ефірі 24-го каналу оцінять результати голосування та спробують дати прогнози щодо діяльності нового президента.

«Наш/Максі-TV»

Телеканал «Наш», який транслюється на базі каналу «Максі-TV», готує марафон «Наш президент». Він розпочнеться з 7.00.

На телеканалі планується пряма трансляція з двох штабів кандидатів у президенти, виборчих дільниць і ЦВК, свіжі дані соціологічних досліджень, а також думки експертів та відеорепортажі з незвичайних місць голосування.

З 20:00 у студії працюватиме Тигран Мартиросян, пізніше до нього приєднаються й інші ведучі телеканалу, які особисто поспілкуються з експертами, політологами та політиками, кандидатами на пост Президента.

Пізно ввечері 21 квітня за одним круглим столом зберуться головні ведучі телеканалу: Тигран Мартиросян, Ростислав Сухачов, Ангеліна Пичик, Артем Никифоров, Анастасія Гусарєва, Макс Назаров. Вони обговорять хід другого туру виборів, перші результати голосування, поділяться своїми враженнями про всю передвиборчу кампанію.

«Київ»

Столичний муніципальний телеканал «Київ» готує спецпроект «Вибори президента 2019», який розпочнеться о 16:00 і буде в ефірі до опівночі.

«Українське радіо»

Суспільне інформаційно-розмовне «Українське радіо» готує спецпроект «Сьогодні. Вибори». Почути його можна буде з 19:55 протягом чотирьох годин.

Під час спецпроекту запланована пряма трансляція з Центральної виборчої комісії, кількох штабів кандидатів у президенти, з регіонів, що охоплюють всю країну, а також у студію будуть запрошені фахівці у сферах політології, соціології та медіа.

«Радіо Свобода»

«Радіо Свобода» проведе телемарафон, який триватиме з 19:00 до 1:00. Подивитись його можна буде за посиланням.

Журналісти працюватимуть у штабах кандидатів, повідомлять результати екзит-полу і покажуть реакцію команд претендентів на посаду президента. Також плануються прямі включення з першою реакцією на результати екзит-полів з Росії та Європи.

UATV

Телеканал іномовлення проведе багатомовний марафон, показавши глядачам перебіг голосування у Києві, на прифронтових територіях, на передовій, на адмінлінії з Кримом, по всій Україні, а також за її межами.

Марафон «Вибори президента-2019. Другий тур» на UATV:

  • 19:00-20:00 і 21:00-22:00 – російською мовою
  • 20:00-21:00 і 22:00-23:00 – англійською мовою
  • 23:00-23:30 – арабською мовою
  • 23:30-24:00 – кримськотатарською мовою.

Також вийдуть спеціальні випуски українською мовою 22 квітня: 03:00-04:00 та 05:00-06:00.

У понеділок, 22 квітня, з 07:00 за київським часом усі інформаційні редакції каналу продовжать марафон п’ятьма мовами:

  • 07:00 – новини арабською,
  • 07:30 – кримськотатарською,
  • 08:00 – англійською,
  • 09:00 – російською.
Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *