Зеленський заявив, що Харебін помилково опинився у списку експертів його команди

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що екс-перший заступник гендиректора Національної телекомпанії України Олександр Харебін, помилково потрапив у список експертів, озвучених його командою раніше. Про це він сказав 18 квітня в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

Кореспондентка видання “TheБабель” Марія Жартовська поставила питання Зеленському щодо Олександра Харебіна, який з’явився у списку експертів команди Зеленського: “9 квітня ваш штаб розіслав списки експертів для запитів. Деяких у цьому списку я бачу. Олександр Харебін, який відповідає за інформаційну та мовну політику. Як ця людина з’явилася у вашій команді? Він працював у Наглядовій раді Українського медіахолдингу та був його операційним директором, коли холдинг купив Сергій Курченко, олігарх-втікач з часів Віктора Януковича. І тоді звільнилися мої колеги з Forbes та “Кореспондента”, 13 журналістів, редакторів, у тому числі я. Коли люди у різнокольорових шкарпетках прийшли нам і сказали, що про це ми пишемо, а про це ми не пишемо. Мова йшла про Арбузова та Януковича. Як ця людина з’явилася у вашій команді?”

“Я ні хвилини не працював з паном Харебіним. З нами працювали багато експертів, деякі до нас просто ходять, у нас відкритий офіс. Тому список, в якому є Харебін, мені незрозумілий. Це була якась помилка щодо Харебіна. Список затверджую я і в кінцевому списку його не могло бути”, – пояснив Зеленський.

Зеленський зауважив, що це може бути помилка і його команді спеціалісти з медіа не потрібні.

“Можливо, це помилка нашого штабу. Корона з голови не впаде – треба вибачатися за помилки. але нашій команді “Кварталу 95″ спеціалісти з медіа не потрібні, вони в нас є. У нас є онлайн-штаб, приходять експерти з різних галузей, подають заявки, хочуть працювати з нами. Іноді ми не можемо їх одразу перевірити, а потім наша служба безпеки їх вивчає і з багатьма прощається, з різних причин – корупціонер, просто небезпечна людина тощо”, – додав Зеленський.

Пізніше, Олександр Харебін написав на своїй Facebook-сторінці, що готовий відповісти на всі запитання, зокрема журналістці Марії Жартовській.

Нагадаємо, 9 квітня команда Володимира Зеленського передала ЗМІ розширений список своїх експертів. Серед них опинився екс-перший заступник голови Національної телерадіокомпанії Олександр Харебін, який нібито мав відповідати за інформаційну та мовну політику, загальнополітичні питання.

Як розповідав Олександр Харебін в інтерв’ю “Детектору медіа” у 2016 році, він не був знайомий із Курченком і ніколи не вів із ним переговорів про своє працевлаштування. “Але я справді проводив управлінський і фінансовий аудит стану справ Українського медіахолдингу як незалежний консультант, після того як KPMG провела оцінку цього активу“, – додав Харебін.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *