На телеканалах UA:Перший, 5 канал, Прямий Нацрада зафіксувала порушення при оприлюдненні соціологічних досліджень

На телеканалах UA:Перший (цифрова версія), 4 канал (ТРК «Інтеррадіо»), 5 канал, Прямий, «Україна» було зафіксовано порушення виборчого законодавства при оприлюдненні результатів соціологічних опитувань.

15 березня на черговому засіданні робочої групи з нагляду за дотриманням медіа виборчого законодавства при Нацраді розглянули результати моніторингу засобів масової інформації, який було проведено з 14 лютого до 3 березня. Було зафіксовано порушення при поширенні результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами. Зокрема, відсутність інформації про замовників опитування, територію охоплення, розмір та спосіб формування вибірки опитуваних, метод опитування, статистична похибка.

На 4 каналі (ТРК «Інтеррадіо») з 1 лютого до 7 лютого зафіксовано 16 фактів порушення, на телеканалі UA:Перший (цифрова версія) з 14 лютого до 5 березня – 14 фактів, на 5 каналі з 1-го до 12 лютого – 8 фактів, на Прямому каналі з 10-го до 14 лютого – 5 фактів, на телеканалі «Україна» 3 березня було зафіксовано 1 факт порушення.

Національна рада надішле листи телеканалам із нагадуванням про необхідність дотримуватися  визначених законом норм.

Нагадаємо, 22 лютого на попередньому засіданні робочої групи було розглянуто порушення виборчого законодавства при оприлюдненні результатів соціологічних опитувань телеканалах ZIK, «Еспресо», «Максі ТВ» («Наш») та «1+1».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *