Лещенко, Найєм та Заліщук заявили про вихід з фракції «БПП»

28 лютого народний депутат Сергій Лещенко написав заяву про вихід зі складу фракції «Блок Петра Порошенка», про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці, опублікувавши документ.

«Усьому є межа, але останньою краплею стало скасування статті про «незаконне збагачення», яка дозволяла притягувати корупціонерів до відповідальності», – написав Лещенко у своєму Telegram-каналі.

Раніше цього ж дня про вихід з фракції заявили народні депутати України Мустафа Найєм та Світлана Заліщук.

«Цеформальність. Ми вже давно по різні сторони барикад. Останні події це тільки підтверджували. Я прийшов у політику після революції й навіть формально не хочу бути повязаним з тими, хто відкрито очолює контрреволюцію», – повідомив Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Світлана Заліщук опублікувала копію документу своєї заяви про вихід з фракції «БПП» на своїй Facebook-сторінці. «За останні чотири роки мандат дав можливість боротися за важливі закони, за важливі справи. Наприклад, закон про антикорупційний суд. Далі не бачу можливість та сенсу мати жодної привязки до цієї абревіатури. Обкрадання солдатце за межею людяності», – так Заліщук пояснила свою позицію.

Тепер у БПП мають вирішити чи позбавляти достроково Лещенка, Найєма та Заліщук мандатів. Відповідно до Конституції, якщо обраний депутат Верховної Ради від партії не входить до складу депутатської фракції цієї партії або виходить з такої фракції –  це підстава для дострокового припинення депутатських повноважень.

Нагадаємо, 13 лютого Мустафа Найєм повідомив про запуск нової громадсько-політичної ініціативи «Дій з нами». До ініціативи увійшли крім нього ще чотири народних депутати: Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Олексій Мушак та Наталія Кацер-Бучковська.

24 січня Світлана Заліщук стала радницею кандидата у президенти Анатолія Гриценка.

Фото: Facebook-сторінка Світлани Заліщук

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *