«Міністерство правди»: за і проти. Кулуари Верховної Ради, 2 грудня 2014«Вибори та ЗМІ»

Юрій Стець очолив контрпропаганду по-порошенківськи. Сергій Лещенко, Вікторія Сюмар, Ганна Гопко, Сергій Висоцький, Ганна Грабарська, Денис Іванеско та інші екс-журналісти та чинні медійники висловлюють свою позицію щодо новоствореного державного відомства та його ефективності в інформаційній війні із Росією.

Поки українці скидаються на забезпечення потреб наших бійців, що воюють у зоні АТО, влада виступила з ініціативою створити ще одне відомство, яке журналісти вже встигли обізвати “міністерством правди” за асоціацією із реаліями, описаними у романі-антиутопії Джорджа Оруелла.

Своє бачення завдань нової державної установи у фейсбуку вчора виклав Юрій Стець. Щойно стало відомо, що попри критику цієї ініціативи з боку медіаспільности та відсутність належного публічного обговорення депутати проголосували склад нового Кабміну “пакетом”, зокрема й за кандидатуру нардепа від БПП на посаду новоствореного Міністерства з питань інформаційної політики. Кореспонденти “ВідеоТеКи” сьогодні зранку півдня провели у кулуарах Верховної Ради і розпитали багатьох чинних колег, а також екс-медійників, а нині народних депутатів про те, що вони думають щодо ініціативи президента Порошенка, за яку із нечуваною оперативністю сьогодні проголосував парламент. Так, кореспондентка “Громадського ТБ” Анастасія Станко, яка разом із невеликою групою інших журналістів прийшла сьогодні під стіни Ради висловити свою незгоду із намаганням влади втручатися у справи ЗМІ, каже: це перша поразка Найєма, Лещенка, Заліщук і компанії нових облич у ВР. Далі, вважає Станко, буде гірше.

Ще одне питання, яке активно обговорювалось сьогодні у кулуарах,- чи припустимо дозволяти представнику “Опозиційного блоку” очолити Комітет ВР з питань свободи слова. Аргументи за і проти такої перспективи – також у нашому матеріалі.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *