Медіадіячі в парламенті. Інфографіка

Позачергові вибори до Верховної Ради привели до парламенту велику кількість медійників. Депутатами стали колишні журналісти, медіаменеджери, рекламісти та піарники, медіавласники. «Вибори та ЗМІ» писав про те, чим планують займатись деякі новоспечених парламентарі, які в минулому працювали журналітами. 

За списками «Блоку Петра Порошенка» до парламенту пройшли дев’ять медіадіячів: голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко (№ 8), член Комітету з питань свободи слова та інформації та продюсер 5-го каналу Юрій Стець (№ 13), координатор руху «Чесно» Світлана Заліщук (№ 18), журналісти Сергій Лещенко (№ 19) та Мустафа Найєм(№ 20), керівник інформаційного управління в Адміністрації Президента Ірина Фриз (№ 30), головний редактор каналу «Еспресо TV» та власник видавничого дому «Картель» Вадим Денисенко (№ 45), шеф-редактор «Подробностей недели» Ольга Червакова (№ 49), спічрайтер і блогер Віталий Чепінога (№ 56).

У мажоритарних округах від Блоку Блоку Петра Порошенка пройшли журналіст Костянтин Усов (виборчий округ № 33 у Кривому Розі) та музичний продюсер і медіаменеджер Євген Рибчинський (виборчий округ № 211 у Києві).

 

Від «Народного фронту» народними депутатами стали чотири медійники: блогер і радник міністра внутрішніх справ Тетяна Чорновол (№ 2), медiаексперт, екс-заступник секретаря РНБОВікторія Сюмар (№ 7), співзасновник «Еспресо ТV», член Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Княжицький (№ 34) журналіст Сергій Висоцький (№ 44).

Також троє медіадіячів стали народними депутатами від «Батьківщини»: громадський діяч і блогер Ігор Луценко (№ 3), політичний журналіст і блогер, координатор руху «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук (№ 13) та член Комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Абдуллін (№ 17).

Від «Самопомочі» до Верховної Ради пройшли троє медійників: співзасновниця громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Ганна Гопко (№ 1), журналіст та активіст, член партії «Воля» Єгор Соболєв (№ 13) і президент медіагрупи «Автоцентр» (журнали «Автоцентр», «Автобазар», Auto Bild, Motor News, «Коммерческие автомобили, Перший автомобільний телеканал) Ігор Діденко (№ 18).

Двоє медіавласників пройшли в парламент за списками «Опозиційного блоку»: голова наглядової ради ТОВ «Ньюс Нетворк» («Рабинович TV»), власник «Рабинович ФМ» і «Рабинович TV» Вадим Рабінович (№ 4) і співвласник Inter Media Group Сергій Льовочкін (№ 12).

У мажоритарних округах до парламенту пройшли, власник Першого ділового каналу, народний депутат Ігор Шкіря (виборчий округ № 52 у Донецькій області), генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов(виборчий округ № 115 у Львові), власник холдингу «Ера медіа» Андрій Деркач (виборчий округ № 159 у Сумській області),  власник телеканалу News One, народний депутат Євген Мураєв(виборчий округ № 181 у Харківській області).

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *