Презентація моніторингу теленовин у рамках проекту «Відкриті новини заради чесних виборів»

28 вересня о 14.30 відбудеться презентація і обговорення першого тестового звіту за результатами моніторингу випусків новин на телеканалах, які підписали меморандум «Відкриті новини заради чесних виборів».

Захід відбудеться у форматі круглого столу – участь у ньому візьмуть представники телеканалів «Інтер», СТБ, ICTV, Новий канал, «Україна», Перший національний, 5 канал та учасники моніторингової групи.

Нагадуємо, що мета ініціативи – забезпечити суб’єктам виборчого процесу рівний доступ до ЗМІ та висвітлення виборчої кампанії збалансовано, відповідно до міжнародних стандартів та українського виборчого законодавства.

Щодня експерти моніторингової групи, до якої входять представники ряду громадських організацій, аналізують випуски новин телеканалів. Наприкінці тижня готують узагальнений звіт за результатами моніторингу, виділяють найбільш грубі порушення журналістських стандартів або виборчого законодавства,  надають рекомендації, надсилають цю інформацію телеканалам. Усі спірні моменти медіаексперти та представники телеканалів обговорюють, аби дійти спільного висновку.

Підписавши меморандум, телеканали зобов’язалися враховувати у своїй роботі зауваження фахівців моніторингової групи.

Нагадуємо, що першими меморандум підписали «Інтер», СТБ, ICTV, Новий канал, «Україна». Пізніше до них приєдналися Перший національний та 5 канал. ТВі приєднатися до ініціативи відмовився.

Круглий стіл відбудеться у готелі «Дніпро», конференц-зал «Борисфен», вул. Хрещатик, 1/2.

Фото – novaya.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *