11 вересня відбудеться дискусія: «Чи готова Україна впроваджувати вибори онлайн: можливості vs ризики»

11 вересня 2020 року  о 16:00 ГО «Інтерньюз-Україна» та Школа цифрової безпеки DSS380 запрошують на дискусію про онлайн-вибори в Україні. Про це йдеться на сайті «Інтерньюз-Україна».

«Вибори онлайн є однією з амбітних ідей, висловлених керівництвом Міністерства цифрової трансформації на шляху до діджиталізації послуг для громадян. З одного боку, голосувати в онлайні зручніше: без черг за бюлетенями і з без контакту з іншими людьми під час карантину. Разом з тим, ця тема викликає багато запитань про вразливість, зокрема зберігання персональних даних», – зазначають організатори заходу.

Учасники обговорять наступні питання: чи готові українці до електронного голосування, яке вже широко використовують такі країни, як США, Великобританія, Ірландія, Швейцарія та Естонія? Чи готові фахівці забезпечити зберігання персональних даних українців?

У дискусії візьмуть участь:

Андрій Гевко, член ЦВК;

Павло Бєлоусов, експерт з цифрової безпеки ГО «Інтерньюз-Україна»/Школи цифрової безпеки DSS380;

Юрій Лісовський, керівник проекту громадянської мережі «Опора»;

Софія Сакалош, регіональна координаторка у Вінницькій області програми EGAP, Фонд Східна Європа.

Модератор дискусії: Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна».

Бажаючим взяти участь у живій дискусії та ставити запитання спікерам треба зареєструватися до 10 вересня 15:00 за посиланням.

Платформи: Zoom та live-стрім у Facebook на сторінках: DSS380 та Internews Ukraine.

Подія у Facebook

Координаторка події Юлія Бабко: +38 063 710 13 96, jbabko@internews.ua.

DSS380 – школа цифрової безпеки для правозахисників, громадських активістів, представників неурядових організацій та ЗМІ в Україні. Проєкт реалізується за підтримки «Медійної програми в Україні», яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *