Стежте за грошима: висвітлення політичних та виборних фінансів (7-8.09, Сімферополь)

7-8 вересня «Інститут розвитку регіональної преси» проведе у Сімферополі безкоштовний тренінг  «Стежте за грошима: висвітлення політичних та виборних фінансів».

До участі запрошуються журналісти, які займаються розслідуваннями, пишуть на виборчу тематику і працюють у ЗМІ Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької областей та АР Крим.

Під час тренінгу буде розглянуто такі питання:

  • Гроші партій: фінансування політичних партій в Україні, контроль держави та суспільства;корупційна складова. Рекомендації GRECO.
  • Вибори-2012. Фінансове забезпечення підготовки та проведення виборів із держбюджету.
  • Виборчий фонд партії, кандидата у депутати в одномандатному окрузі. Формування, використання коштів та фінансова звітність. Обмеження і схеми їх уникнення.
  • Декларації кандидатів.
  • Джерела інформації з теми: виборчі комісії, партії, кандидати, офіційні джерела в Інтернет.
  • Як рахувати реальні видатки на політичну кампанію? Приклади публікацій.

Тренер: Валентина Самар – директор Інформаційного прес-центру (Сімферополь), сертифікований тренер з журналістики (ВВС World Service Trust). Корреспондент в АР Крим газети «Зеркало недели», з 1993 року працює для української служби Бі-Бі-Сі, проводила тренінги з практичної теле та радіожурналістики, працювала кореспондентом в АРК «Нового каналу» (2002-2205), кореспондентом ТСН на «1+1» (1997-2000), у ТРК «Черноморская» програмним директором радіо «АСсоль», шеф-редактором служби новин «Волна», автором і ведучою програми «Прозрачная власть» (1996-2001), кореспондентом у ТК «Нова мова» (1994-1998), автором та ведучої теле та радіопрограм ГТРК «Крым» (1992-1995).

Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати анкету-заявку до 24 серпня (включно) 2012 року. Додаткові запитання за адресою admin@irrp.org.ua , за номерами 067 547 22 33 або 067 234 42 16.

Групи учасників тренінгу формуються на конкурсних засадах. Організатори повідомлять запрошених учасників про участь до 28 серпня 2012 року.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *