Юлія Тимошенко знову стала лідеркою з розміщення замовних матеріалів в інтернет-виданнях – ІМІ

Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко та партія «Опозиційна платформа – За життя» стали основними замовниками «джинси» в онлайн-ЗМІ, за результатами дослідження Інституту масової інформації, проведеного у березні.

Медіаексперти моніторили 14 інтернет-видань протягом п’яти днів, було зафіксовано 314 матеріалів політичного характеру, які мали ознаки замовлення. З них 11% були марковані як рекламні. Однак маркування не відповідає закону «Про рекламу», зазначають експерти ІМІ.

Лідеркою розміщення «джинси» стала кандидатка у президенти Юлія Тимошенко: було зафіксовано 17% замовних матеріалів політичного характеру. Найбільше її просували сайти «Обозреватель», «РБК-Україна» та 24 канал.

На користь партії «Опозиційна платформа – За життя» зафіксовано 13% матеріалів з ознаками замовлення. Майже половина матеріалів було розміщено на сайті каналу «112 Україна».

На користь кандидата у президенти Юрія Бойка (якого висунули від партії «Опозиційна платформа – За життя») становить 11% замовних матеріалів. Вони з’являлись переважно на сайтах «112 Україна» та Newsone .

11% матеріалів стосувалися діяльності Володимира Зеленського. Найбільше матеріалів на його користь розміщувалися на сайті «Знай.ua» (znaj.ua).

Медіаексперти зафіксували 30 матеріалів з ознаками контрагітації та «чорного піару». 67% таких матеріалів були проти Петра Порошенка.

Найбільше замовних матеріалів було зафіксовано на сайті «Обозреватель» – 59 матеріалів, каналу «112 Україна» – 55 матеріалів та сайті «Знай.ua» – 43 матеріали.

Моніторинг проводився у період з 4 по 8 березня 2019 року в таких ЗМІ: «Обозреватель», «Знай.ua», «Страна.ua», 24 канал, «Гордон», «Українська правда», «Новое время», УНІАН, «Сегодня», ТСН, «112 Україна», Newsone, «РБК-Україна», «Ліга».

Нагадаємо, у попередньому дослідженні ІМІ лідеркою у кількості матеріалів з ознаками замовлення в інтернет-виданнях стала кандидатка у президент Юлія Тимошенко.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *