Юлія Тимошенко стала лідеркою з розміщення замовних матеріалів в інтернет-виданнях – ІМІ

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко лідирує у кількості матеріалів з ознаками замовлення в інтернет-видання, за результатами дослідження ГО «Інститут масової інформації», проведеного в лютому 2019 року.

Медіаексперти промоніторили 11 популярних інтернет-видання, які є лідерами за кількістю відвідувачів: obozrevatel.com, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, rbc.ua, unian.com, gordonua.com, nv.ua, liga.net.

Експерти зафіксували 295 матеріалів, які містили ознаки замовлення. Лише 6,5% матеріалів з ознаками політичного замовлення були марковані як рекламні. Проте це маркування не відповідало Закону «Про рекламу» (використовувалися заголовки «Актуально», «Новости Киева”»тощо з поясненням у футері сайту, що є неналежним маркуванням реклами), йдеться у результатах дослідження.

Лідеркою з розміщення замовних матеріалів стала Юлія Тимошенко (24% від усіх матеріалів з ознаками замовності). Найбільше матеріалів на її користь розміщували сайти «Обозреватель» (obozrevatel.com) та RBC (rbc.ua).

Друге місце за мером Львова та кандидатом у президенти Андрієм Садовим (8% від матеріалів). Практично всі ці матеріали були на сайті каналу «24», однією з власників якого є дружина Садового Катерина Кіт-Садова.

Третє місце за Анатолієм Гриценком та Олександром Вілкулом (6,5% від замовних матеріалів). Найбільше матеріалів з ознаками замовлення про Гриценка опубліковано переважно на сайті «Обозреватель», а Вілкула – на сайті «Сегодня».

З методологією дослідження ІМІ можна ознайомитися тут.

Раніше«Детектор медіа» проводив узагальнений огляд як топ-10 новинних сайтів висвітлюють президентські вибори.

Фото: ZIK

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *