СБУ попередила хакерську атаку на державні установи, які задіяні у виборчому процесі

Співробітники Служби безпеки України запобігли спроби спецслужб Російської Федерації організувати хакерські атаки на державні установи, залучених у підготовці до виборчого процесу та його проведенні, повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники СБУ встановили, що куратори з Росії найняли хакера із Запоріжжя для розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу державних інформаційних ресурсів України», – йдеться у повідомленні.

СБУ виявила, що злочинець був адміністратором закритого хакерського інтернет-форуму російського походження. Він шукав виконавців серед учасників форуму, які за оплату розповсюджували «шкідливе» програмне забезпечення. Поширення здійснювалося через відправлення електронних листів на адреси держустанов, а також на вразливі ділянки інтернет-сайтів державних органів.

«Такі комп’ютерні віруси застосовуються, насамперед, для блокування діяльності інформаційних ресурсів через підключення до держреєстрів України, що могло створити загрозу для роботи серверів і персональних комп’ютерів виборчих комісій», – зробили висновки фахівці.

Проти зловмисника розпочато кримінальне провадження.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *