Народні депутати з партії «Сила людей» закликали Гнапа відмовитися від кандидатства в президенти

Таку заяву зробили народні депутати України Остап Єднак – Ostap Yednak та Веселова Наталія – Veselova Nataliia щодо ситуації, що склалася навколо кандидата у президенти від партії «Сила людей» у Facebook Дмитра Гнапа.
«Ми вважаємо ситуацію навколо Дмитра Гнапа неприйнятною. Ми припиняємо підтримку Дмитра як кандидата. Закликаємо Дмитра зняти кандидатуру. Просимо вибачення перед вами, друзі, що зрадили довіру», – написали вони.

На відео зверненні народний депутат Остап Єднак зазначив: «Сьогодні проявилися факти, які дискредитують і компрометують кандидата в президента від партії «Сила людей» Дмитра Гнапа, як він розпорядився коштами, які він взяв публічні зобов’язання – надати на підтримку армії 2015 році. Ми вважаємо пояснення кандидата неприпустимими і такими, що не задовольняють нас. І ми вважаємо, що ця поведінка не відповідає принципам та цінностям політики нових стандартів, яку намагається сповідувати партія. Ми закликаємо кандидата в президента від партії «Сила людей» Дмитра Гнапа відкликати свою кандидатуру з кандидата в президенти. Від політичної партії «Сила людей» ми хочемо вибачитися перед нашими виборцями і симпатиками за те, що сталося. Бо ми розуміємо, що це кидає тінь і на політичну силу і на нашого кандидата і призводить до розчарувань».

Наталія Веселова також вибачилася за цей випадок, за те, що закликала людей збирати гроші на внесок Дмитру Гнапу до ЦВК, «Ми би взагалі не зареєстрували його кандидатуру на праймеріз. Найчесніше, що може зробити Дмитро Гнап – це відкликати свою кандидатуру з посади кандидата в президенти», – сказала пані Веселова.

Нагадаємо, екс-керівник проекту «Слідство.Інфо», кандидат у президенти Дмитро Гнап повідомив, що залишок від премії  «Вільна преса Східної Європи» у розмірі понад 9 тисяч євро є «недоторканним запасом».

Нагадаємо, у 2015 році журналісти-розслідувачі проекту «Слідство.Інфо» отримали премію «Вільна преса Східної Європи» у розмірі 15 тисяч євро, яку вирішили перерахувати на потреби армії. З’ясувалося, що понад 9 тисяч євро залишаються у банківській ячейці екс-керівника проекту, а тепер кандидата у президенти, Дмитра Гнапа.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *