У Херсоні журналісту забороняли відеозйомку на виборчій дільниці

У Херсоні журналісту видання «Мост» Сергію Нікітенку намагались заборонити відеозйомку на виборчій дільниці №650705. Про це повідомляється на сайті видання.

Секретариня дільниці Тетяна Омельченко, посилаючись на новий Виборчий кодекс, закрила рукою камеру та покликала поліцейського, щоб він вивів журналіста за межі дільниці.

«Журналісти не мають права знімати на дільниці. Читайте новий закон про вибори», – заявила вона.

Поліцейський, якого секретариня комісії називала Тарас, і який не представився, намагався вивести журналіста, погрожував викликати оперативну групу.

«Давайте вийдем «до з’ясування обставин», – сказав поліцейський Нікітенку, але той відмовився.

У цей час секретариня комісії додзвонилася до партійного юриста, який повідомив їй, що журналіст має право знімати на дільниці.

«На місце прибула ще одна поліціянтка, яка, як виявилося, читала Закон “Про інформацію” і повідомила присутнім, що журналісти мають право знімати на дільниці, із певними обмеженнями», – розповів кореспондент «Моста».

Юрист ІМІ Роман Головенко, коментуючи інцидент, зазначив, що Виборчий кодекс не регулює проведення зйомки журналістом на дільниці, крім таємниці голосування.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні проходять чергові місцеві вибори. Напередодні поліція розпочала 48 кримінальних проваджень через порушення у день тиші.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *