На Дніпропетровщині кандидат від «Слуги народу» і чинний депутат міськради напав на журналістку

У місті Тернівка на Дніпропетровщині чинний депутат міськради і кандидат від Слуги народу на виборчій дільниці накинувся на редакторку міської газети “Вісті Тернівки” Альону Поддуєву. Про це йдеться на сайті НСЖУ.

Журналістка подала заяву до місцевого відділу поліції через перешкоджання журналістській діяльності.

«Редактор газети зафіксувала масову присутність на виборчих дільницях Тернівки осіб із посвідченнями „позаштатних кореспондентів“ павлоградської газети Бегемот”. Під час розпитування чергової „кореспондентки“ вже на п’ятій виборчій дільниці на Альону Поддуєву накинувся депутат міської ради», – йдеться в повідомленні.

У заяві до поліції редакторка газети написала, що депутат хапав її за руки та штовхав, намагався вибити з рук мобільний телефон, яким вона вела зйомку.

З фото заяви видно, що журналістка звинувачує у нападі Віталія Айзатулова, який наразі є чинним депутатом Тернівської міської ради від територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок».

На цих виборах Айзатулов подається від «Слуги народу», про що зазначається на його сторінці у Facebook.

НСЖУ засуджує надання стороннім особам посвідчень працівників ЗМІ та закликає журналістів у день виборів фіксувати факти присутності псевдокореспондентів.

Нагадаємо, перешкоджання професійній діяльності журналіста є правопорушенням та карається відповідно до положень ст. 171 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у селі Ставидла Кіровоградської області на дільниці №350536 журналістам «UA: Кропивницький» 25 жовтня заборонили знімати на території виборчої дільниці.

Нагадаємо, у Херсоні в день місцевих виборів, 25 жовтня, секретариня дільничної комісії забороняла журналісту інтернет-видання «Мост» Сергію Нікітенку вести відеозйомку. Вона посилалась на Виборчий кодекс та просила поліцейського вивести журналіста, поки не зателефонувала юристу та не з’ясувала, що ЗМІ можуть знімати на дільниці.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *