Координатором президентського опитування став музичний редактор «Кварталу» Артем Гагарін

Музичний редактор та керівник однієї з авторських груп Студії «Квартал 95» Артем Гагарін (Міхайліченко) став координатором опитування «5 питань від президента», яке ініційоване Володимиром Зеленським та проводиться в день місцевих виборів, 25 жовтня біля виборчих дільниць. На це написав у соцмережі головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

«Керувати “соціологією” буде Артем Гагарін – зайдіть до нього на сторінку, це, виявляється, музичний редактор студії Квартал 95. Музичний редактор, за його словами, проводить тренінги для “соціологів”, і буде відповідати за достовірність соціологічного опитування, на підставі якого президент Україна нібито збирається приймати рішення», – зазначив журналіст.

Про свою роботу координатором опитування Гагарін повідомив у Facebook ще 23 жовтня. При цьому наголосив, що він «поза політикою», хоча й бере участь в ініціативі президента, яка фінансується за кошти партії «Слуга народа».

«Я допомагаю в координації одного проекту, про який стало відомо в останні дні. Так, мова йде про всеукраїнське опитування «5 питань від Президента». Я поза політикою, на місцевих виборах 25 жовтня не беру участі як кандидат, і не є членом будь-якої партії. Але у мене є своя громадянська позиція, тому я погодився допомогти в навчанні і координації інтерв’юерів для опитування, для того щоб воно пройшло законно, безпечно і чесно», – написав він.

У своїх дописах Артем Гагарін також повідомив, що проводити опитування буде соціологічна служба, крім того, він назвав опитування «екзитполом».

Як повідомляють в русі «Чесно», в Херсоні учасники опитування Зеленського видавали всім охочим будь-яку кількість опитувальників та дозволяли їх забирати «на пам’ять». За їхніми словами, вони «не напружуються», тому що працюють за невеликі гроші.

Нагадаємо, у Хмельницкому блогер зафільмував, як кілька разів пройшов опитування на одній із дільниць. За його словами, волонтер навіть заохочував його до цього, щоб «зробити статистику».

Фото: Фейсбук-сторінка Артема Гагаріна

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *