Близько половини учасників виборів узяли участь в опитуванні президента – дані групи «Рейтинг»

Соціологічна група «Рейтинг» під час свого опитування на виході зі 140 дільниць поставила людям запитання щодо їх участі в опитуванні президента України Володимира Зеленського та їхніх відповідей на «5 запитань президента».

«Ми опитували всіх, хто виходив з дільниці, і навіть тих, хто не відповідав на опитування президента. Близько половини тих, хто прийшов на дільниці, вийшли з них і взяли участь у нашому опитуванні, проголосували в опитуванні президента», – сказав в ефірі телеканалу «Україна 24» заступник директора соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів.

Результати цього своєрідного екзитполу групи «Рейтинг» щодо «5 запитань президента» навели в ефірі телеканалів «Україна» та «Україна 24».

Нагадаємо, опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, проводять біля 55% виборчих дільниць.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня. Правових наслідків воно не матиме. Детальніше читайте тут. На ідею неоднозначно відреагували правники і соціологи: Комітет виборців України вважає, що опитування суперечить Виборчому кодексу; Коаліція громадських організацій РПР закликала президента відмовитися від проведення опитування.

Українців питають про покарання за корупцію, про вільну економічну зону на Донбасі, про скорочення кількості народних депутатів, про легалізацію канабісу в медичних цілях, про Будапештський меморандум.

Координатором президентського опитування став музичний редактор «Кварталу» Артем Гагарін. Нагадаємо, у Хмельницкому блогер зафільмував, як кілька разів пройшов опитування на одній із дільниць. За його словами, волонтер навіть заохочував його до цього, щоб «зробити статистику».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *