Блогер Сергій Іванов зняв документальний фільм з ознаками джинси про ексмера Ірпеня Володимира Карплюка

Блогер, колишній ведучий ток-шоу «Право на владу» на каналі «1+1» Сергій Іванов за кілька днів до місцевих виборів випустив документальний фільм «Битва за Ірпінь».

У ньому колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк розповідає про досягнення на посаді міського голови і про те, як він боровся з нечесними політиками і силовиками.

«Насправді Карплюка багато років звинувачують у незаконному землевідведенні, лобіюванні інтересів афілійованих забудовників і незаконному збагаченні. Під час передвиборчої кампанії у 2014 році Карплюк задекларував 67 квартир. У лютому цього року прокуратура передала в суд звинувачення проти Карплюка, йому загрожує вісім років вʼязниці за розкрадання грошей під час будівництва парків. На прийдешніх місцевих виборах Карплюк знову йде до влади – балотується в Ірпінську міську раду під номером 1 у списку партії «Нові обличчя». У фільмі немає нічого, крім Карплюка! Подивіться його, якщо хочете дізнатися, як може виглядати політична джинса», – пише інтернет-видання «Бабель».

На підтвердження своїх слів видання подивилося фільм разом із головним редактором сайту громадської організації «Чесно» Іриною Федорів, яка вісім років відстежує скандали і кримінальні справи, повʼязані з міською владою Ірпеня. Окремі епізоди «Бабелю» прокоментували колишній генпрокурор Юрій Луценко і народна депутатка 8-го скликання Ольга Червакова, які теж займалися цією темою.

Хоча у фільмі Карплюк їх критикує, але автор стрічки не подав їхню точку зору на події.

«Детектор медіа» запитав у Сергія Іванова, чи оплачувався цей фільм з виборчого фонду партії «Нові обличчя» чи Володимир Карплюк.

Сергій Іванов відповів «Детектору медіа», що фільм не фінансували виборчий фонд партії «Нові обличчя» та Володимир Карплюк. «Звичайно, що ні. Це взагалі маячня. А який сенс політичній силі фінансувати фільм, у якому вона жодного разу не згадується. З точки зору формальної логіки, це можна було зрозуміти. <…> Фільм не має жодного стосунку до партії. А Карплюк не балотується на посаду міського голови – це дуже важливий момент. Мене цікавила історія того, хто на чому наживається тощо. Вони кажуть, що немає стандартів, немає коментарів Луценка, Червакової. Це ж не розслідування, я не інформаційне бюро. Це просто мій відеоролик на моєму приватному ютуб-каналі», – розповів він.

Пан Іванов зазначив, що самостійно профінансував цей проєкт: «Фільм розміщений у мене на ютуб-каналі. Відповідно –  хто його оплачував? <…> У мене всі матеріали на моєму каналі виготовлені мною за мій кошт. Єдиний виняток – це фільм Концтабір “Ізоляція”», – додав він.

Фото: сайт “Бабель”

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *