Суд зобов’язав шефредактора «Вежі» спростувати інформацію про діяльність партії Шарія

Журналіст оскаржуватиме це рішення суду.

Вінницький міський суд 1 жовтня частково задовольнив позов очільниці місцевого осередку партії Анатолія Шарія Світлана Магденко, яка просила зобов’язати інтернет-видання «Вежа» та шефредактора Андрія Качора спростувати інформацію про діяльність партії, а також вимагала відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Про це повідомило видання «Вежа».

Суддя Василь Антонюк зобов’язав журналіста:

  • спростувати інформацію, що Світлана Магденко працює на проросійського блогера та політика Анатолія Шарія.
  • виплатити Світлані Магденко п’ять тисяч гривень моральної компенсації та 300 гривень матеріальної компенсації;
  • спростувати інформацію, що вона передавала Анатолію Шарію дані про те, у який дитсадок ходить син журналіста. Пан Качор раніше казав, що цю інформацію передала вихователька дитсадка Олена Панасюк, а не Світлана Магденко.

Журналіст назвав рішення суду несправедливим. Він відмовився спростовувати інформацію й буде подавати апеляцію на це рішення.

Як писав ДМ, у листопаді 2019 року в Вінниці очільниця місцевого осередку партії Анатолія Шарія Світлана Магденко подала позов про захист гідності і честі та відшкодування матеріальної та моральної шкоди проти інтернет-видання «Вежа» та шефредактора Андрія Качора.

Нагадаємо, що 12 липня 2019 року поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз на адресу головного редактора вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора.

Напередодні він на сайті видання написав, що отримує погрози від прихильників блогера Анатолія Шарія. За його словами, 8 липня у «Вежі» вийшла публікація про спалення невідомими агітаційних матеріалів партії Шарія. Останній після цього записав 15-хвилинне відео, у якому «погрожував родині (головреда видання «Вежа», – ДМ) та ображає навіть дитину».

Після цього відео, за словами журналіста, прихильники Шарія почали блокувати сторінку Качора в Facebook і надсилати йому повідомлення з погрозами. Крім того, за інформацією журналіста, прихильники блогера планували атаки на його помешкання та офіс його дружини, а також – фізичний напад на нього й «виловлювати по одному журналістів “Вежі”».

30 серпня невідомі побили головреда «Вежі». Він пов’язав напад із прихильниками блогера Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Підозрюваного в нападі поліція опитала та відпустила.

6 вересня 2019 у вінницькому пресклубі відбулася пресконференція Андрій Качора, присвячена атакам на нього та редакцію. На захід також прийшли прихильники Анатолія Шарія з адвокатом. «Вежа» повідомила, що прихильники Шарія поводилися на заході агресивно, намагалися його зірвати, систематично перебиваючи модераторку Оксану Пустовіт та не даючи головреду Качору відповідати на запитання журналістів.

2 жовтня 2020 року Вінницький суд оголосили вирок у справі про напад на Андрія Качора прихильника партії Шарія Артема Артеменка.

Він отримав покарання у вигляді двох років позбавлення волі умовно, з іспитовим терміном три роки.
Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *