Нацрада перевірить сумський телеканал через політичну рекламу без відбивок

8 жовтня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку сумського телеканалу ATV (ТОВ «ТРК “Академ TV”») через ознаки порушення закону «Про рекламу». Про це оголосили на черговому засіданні регуляторного органу.

За даними моніторингу Нацради, 21 вересня на ATV транслювалися ролики партій «Наш край» і «Пропозиція», які не були чітко відокремлені від інших програм з використанням слова «Реклама» або «Політична реклама».

Це є порушенням норм закону «Про рекламу» про рекламні відбивки, а також норм закону «Про телебачення і радіомовлення», які вимагають від мовників дотримуватися рекламного законодавства.

Нагадаємо, 1 жовтня Нацрада зобов’язала телеканал ATV надати копії угод і платіжних документів, на підставі яких транслювалися ці ролики. Крім ATV Нацрада також просила такі документи у ще двох сумських телеканалів «Відікон» і СТС, але на цих каналах ролики транслювалися в блоках комерційної реклами без маркування як політична реклама.

Раніше, 17 вересня Нацрада зобов’язала 4 телеканали і 10 радіостанцій надати документи на трансляцію політичної реклами, а 24 вересня – ще шість телеканалів.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *