З Дубінським до Київської облради йдуть творці «Секретних матеріалів» та «Українських сенсацій»

Кандидати в депутати Київської обласної ради від партії «Слуга народу» Володимир Тимофійчук, Ігор Колтунов, Альона Шерепа, Наталія Книга, Марія Кисельова працюють у Департаменті журналістських розслідувань групи «1+1 медіа» над проєктами «Секретні матеріали» та «Українські сенсації».

На час передвиборної кампанії з кінця вересня вони пішли у відпустку, повідомили «Детектору медіа» в пресслужбі «1+1 медіа». «Задля дистанціювання від редакційної політики та уникнення конфлікту інтересів на період передвиборчої кампанії колеги ще наприкінці вересня оформили щорічні оплачувані відпустки», – пояснили в пресслужбі групи.

Зазначимо, що журналіст Володимир Тимофійчук був автором сюжету-фейку про «американські біолабораторії в Україні», який вийшов у «Секретних матеріалах» на «1+1» 27 квітня 2020 року. Цей сюжет повторював давній російський фейк, актуалізований Віктором Медведчуком. Після спростувань від Держдепартаменту США та Служби безпеки України канал «1+1» визнав цей сюжет «поверхневим і таким, що не відповідає на всі поставлені запитання» та видалив його з ютубу.

Крім роботи в «1+1 медіа», Володимир Тимофійчук і Наталія Книга є помічниками на громадських засадах народного депутата від «Слуги народу» Олександра Куницького. А Марія Кисельова є помічницею на громадських засадах народного депутата від «Слуги народу», свого колишнього колеги по «1+1 медіа» Олександра Дубінського, який очолює список «Слуги народу» на виборах до Київської обласної ради.

Нагадаємо, у червні 2020 року народний депутат, колишній ведучий «1+1» і креативний продюсер Департаменту журналістських розслідувань «1+1 медіа» Олександр Дубінський очолив осередок «Слуги народу» у Київській області. Від президента він начебто отримав завдання показати найвищий результат партії по всій країні на місцевих виборах.

На місцевих виборах Олександр Дубінський очолив список кандидатів у депутати Київської обласної ради від партії «Слуга народу». Разом з ним до облради балотуються шестеро співробітників групи «1+1 медіа»:

  • №4 – Володимир Тимофійчук, кореспондент (ІП «1+1 Продакшн»);
  • №9 – Ігор Колтунов, журналіст (ІП «1+1 Продакшн»);
  • №14 – Альона Шерепа, продюсерка (ІП «1+1 Продакшн»);
  • №17 – Наталія Книга, випускова редакторка (ІП «1+1 Продакшн»);
  • №19 – Марія Кисельова, випускова редакторка (ІП «1+1 Продакшн»);
  • №44 – Олеся Шерепа, адміністраторка управління журналістських проектів, (ІП «1+1 Продакшн»).

На початку жовтня журналісти Bihus.Info оприлюднили листування Олександра Дубінського, яке може свідчити про ведення ним кампанії з дискредитації Революції Гідності на замовлення дружини Олександра Клименка – міністра доходів і зборів часів Віктора Януковича. Олександр Дубінський назвав це листування фейком. Денис Бігус стверджував у бліц-інтерв’ю “Детектору медіа”, що у нього є докази того, що листування Дубінського з дружиною Клименка не фейкове. “Зараз правдивість цієї переписки підтверджена настільки, наскільки це в принципі можливо“, – сказав він.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *