StarLightMedia разом з «Опорою» продовжують проєкт «Чесні та вільні вибори»

Медіагрупа StarLightMedia разом з Громадянською мережею «Опора» продовжують інформаційну кампанію за чесні і вільні вибори. Про це йдеться в пресрелізі медіагрупи.

Цивілізоване та демократичне суспільство не може відбутись без прозорих виборів. Однак в Україні досі постають проблеми

«Чесні та вільні вибори» – це просвітницький проєкт, який допоможе хоча б частково уникнути проблем, які стоять на заваді прозорим виборам, а саме підкупу виборців, порушень на дільницях та низької мотивації громадян голосувати. До просвітницької кампанії в рамках проєкту долучаться інформаційні служби StarLightMedia. Разом з «Опорою» медійники будуть забезпечувати об’єктивну оцінку виборчого процесу в інтересах суспільства.

«Цього року місцеві вибори відбуватимуться за новим виборчим законодавством, з новою виборчою системою, незвичною для широкого загалу формою бюлетенів, з новими підходами до застосування покарань за порушення. Щодо цих новацій необхідно у вкрай короткі терміни якісно поінформувати громадян. Запобігти порушенням та маніпуляціям є більш реалістичним завданням, ніж потім боротись за притягнення порушників до відповідальності. Нашою спільною метою є просвіта виборців, правдиве інформування аудиторії про перебіг кампанії, реагування на суспільний інтерес», – зазначила координаторка Громадянської мережі “Опора” Ольга Айвазовська.

Також одними із важливих моментів для висвітлення у ЗМІ стануть гендерні квоти та дотримання гендерної рівності на виборах, інформація про кандидатів-двійників та незалежне спостереження за виборчим процесом.

Президент StarLightMedia Олександр Богуцький закликав відповідальні медіа та громадські організації доєднатися до цього проєкту. «Нас очікують непрості вибори. Вперше треба проголосувати за партію, а потім ще й за кандидата у списку цієї ж партії. Вперше після реформи територіального устрою. Тому ми б хотіли, щоб це були перші вибори, коли люди розуміють, що вони вибирають справді місцеву владу», – сказав він.

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. 15 вересня розпочалося висування та реєстрація кандидатів у депутати.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *