Нові власники двох рівненських телеканалів використовують їх для просування своїх політичних сил на виборах

У передвиборний період два рівненських телеканали – «Рівне 1» і «Ритм»  змінили власників і тепер використовують їх для просування своїх політичних сил на місцевих виьборах-2020. Обидва нові власники пов’язані з кандидатами на міського голову Рівного і з політичними силами, які планують зайти в Рівненську раду. Про це йдеться у журналістському розслідуванні видання «Четверта влада».

Зокрема, в матеріалі «Дві політичні команди купили у Рівному телеканали і використовують їх для виборів» зазначається, що обидва канали дотаційні, але мають амбітні плани, а також частково змінюють програмні концепції. Автори матеріалу стверджують, що обидва телеканали продовжують «джинсувати» на виборах, щоправда тепер на партії пов’язані з власниками.

Наприклад, 16-го вересня на фейсбук-сторінці телеканалу «Ритм» можна поглянути, як «”волонтери” “Рівне Разом” намагаються зробити життя містян комфортнішим».

Ось ще приклад – майже половина сюжету про турнір тенісистів присвячена допомозі від тієї ж «Рівне разом» і її очільника Віктора Шакирзяна; тут «Рівне разом» і Віктор Шакирзян допомагають подбати про унікальні дерева в Рівному. Ще Віктор Шакирзян роздає підприємцям на базарі пряники у брендованих коробках «Рівне разом». «Четверта влада» зафіксувала джинсу і на фейсбук-сторінці «Рівне 1». Близько двох тижнів тому тут опублікували годинне відео міської конференції щодо висунення кандидатів у Рівнераду та міського голови Рівного.

Як писав “Детектор медіа”, Волинська телерадіокомпанія «Аверс», яку пов’язують з народним депутатом, лідером партії «За майбутнє» Ігорем Палицею, стала власницею телерадіокомпанії «Рівне 1» з Рівного. Зміна власника й директора «Рівне 1» відбулася 2 вересня.

У розслідуванні “Четвертої влади” також йдеться, що 2-го вересня, згідно з інформацією інформаційно-аналітичної системи Youcontrol, телекомпанія «Рівне 1», зі статутним фондом 8 мільйонів 920 тисяч гривень, отримала нового власника – замість Маріяна Годи (співвласник ТзОВ «Рівень ЛТД») та медіабізнесмена Віктора Данилова (який володів телеканалом ще з 90-х) – Дочірнє підприємство «Телерадіокомпанія “Аверс”» відкритого акціонерного товариства «Корпорація “Аверс”». ТРК «Аверс» із 2017 року пов’язують із головою облради Ігорем Палицею (лідера партії «За майбутнє», пише волинське видання «Сила правди». Невдовзі після зміни власності телеканал «Аверс» переїхав у приміщення, яке у власності дружини Ігоря Палиці Оксани Палиці та батька – Петра Палиці.

В іншого рівненського телеканалу – «Ритм» – новий власник офіційно з’явився, згідно з даними Youcontrol, у липні, пише “Четверта влада”. Рівненський забудовник Роман Курис став співвласником телеканалу (з розміром внеску у статутний фонд 92 тисячі гривень, що складає 92 відсотки від усього статутного фонду). 8 тисяч гривень статутного фонду залишаються за Валентиною Стратоновою (з колишньої команди власників).

Роман Курис тісно пов’язаний із кандидатом на міського голову Віктором Шакирзяном та політичним проектом «Рівне разом», який створили до місцевих виборів.

 

Фото: 4vlada.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *