«Слуги народу» на зовнішню рекламу у Києві витратили понад 16 млн, «За майбутнє» – 14,5 млн грн – Bihus.Info, рух «Чесно»

Партія «Слуга народу» перед місцевими виборами заплатила за зовнішню рекламу в Києві щонайменше 16 мільйонів гривень, «За майбутнє» – 14,5 млн грн , а «Європейська солідарність» – 6,5 млн грн. Про це йдеться у матеріалі Bihus.Info.

Журналісти Bihus.Info спільно із громадським рухом «Чесно» упродовж серпня-вересня фотографували білборди, сітілайти, банери та інші види зовнішньої реклами на вулицях Києва, потім співставили отримані дані з середніми ринковими цінами і порахували, яка партія скільки витратила на промоцію у столиці.

Журналісти уточнили, що їхні підрахунки не є абсолютними – вони мали на меті не зафіксувати повністю всю рекламу всіх політсил і підрахувати точну суму витрат, а встановити співвідношення витрат між партіями і ті партії, які витрачають найбільше.

Згідно з підрахунками, на 5-му місці рейтингу опинилася партія «Пропозиція» (раніше робоча назва «Партія мерів»), яка витратила щонайменше 4,7 млн грн.

Четверту сходинку займає «Перемога Пальчевського», витрати якої на рекламу склали не менше 4,8 млн грн.

Третє місце у рейтингу посідає «Європейська солідарність» з 6,5 млн грн.

За словами голови секретаріату партії Максима Саврасова, «ЄС» отримала з держбюджету компенсацію витрат на минулорічну парламентську кампанію – політсилі повернули приблизно 98 млн грн.

Друге місце з витратами у щонайменше 14,5 млн грн посіла партія «За майбутнє» – політичний проєкт, який пов’язують із олігархом Ігорем Коломойським, і який офіційно очолює його бізнес-партнер Ігор Палиця.

Лідером журналістського рейтингу витрат на рекламу у столиці стала партія «Слуга народу» з понад 16 млн грн.

Отримати коментарі щодо походження коштів на фінансування рекламної кампанії від згаданих партій журналістам не вдалося. На запити найчастіше відповідали відписками, що реклама фінансується з рахунків політсили, або що всі витрати відобразять у звіті для НАЗК.

Фото: twitter “Баба і кіт”

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *