«Дзеркало тижня» запускає проєкт «Країна по поличках»

29 вересня 2020 року видання «Дзеркало тижня» розпочинає новий проєкт «Країна по поличках» – про ситуацію в 23 містах України перед місцевими виборами. Про це йдеться на сайті zn.ua.

«Команда журналістів під кураторством Інни Ведернікової чимало потрудилася, розкладаючи по поличках вибори в обласних центрах України. Щодня ми публікуватимемо текст про нове місто, назву якого ми з вами чули, обличчя туманно пригадуємо, але практично нічого не знаємо про те, ким і чим воно живе. Ми познайомимося зі своєю країною, яка 25 жовтня зміниться дуже серйозно», – повідомляє «Дзеркало тижня».

Автори проєкту розкажуть про мерів, їхніх конкурентів і спонсорів усіх. «Ви дізнаєтеся, як за лаштунками публічного лялькового театру протистоять один одному вихідці з однієї рекетирської бригади, з одного бізнесу або з однієї сім’ї», – йдеться на сайті. Zn.ua проаналізує бюджети міст, які зросли, і способи їх освоєння; розкаже про здачу в оренду партійних списків; нагадає про обіцянки, які давали містянам, — виконані й забуті; опублікує свіжі соціологічні дослідження, які за підтримки IRI спеціально для цього проєкту здійснює компанія Info Sapiens.

«Дзеркало тижня» запевняє, що ні в них, ні в дослідників немає фаворитів серед кандидатів.

«Чи будемо здатними ставити перед собою та вирішувати завдання, що виходять за межі можливостей ОТГ? Чи виростимо та оберемо лідерів, здатних на більше, ніж княжити? Відповіді на ці й багато інших запитань ми шукали в 23 містах і завтра почнемо пропонувати їх вам. Неупереджено, за абеткою (відштовхуючись від областей). І з виходом останнього тексту і ми, і ви зрозуміємо, що тепер знаємо свою країну значно краще», – зазначають в «Дзеркалі тижня».

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія. Верховна Рада 15 липня ухвалила постанову № 3809 про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Фото: «Моя Вінниця»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *