ЦВК дозволила 116 громадським організаціям мати офіційних спостерігачів на місцевих виборах

21 вересня 2020 року Центральна виборча комісія завершила процес надання дозволу громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час місцевих виборів. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ЦВК.

Дозвіл на своїх спостерігачів отримали 116 громадських організацій. З них 85 – зареєстровані на всій території України, 31 – в окремих її регіонах.

Зокрема 21 вересня такий дозвіл отримали 38 громадських організацій, серед яких всеукраїнські: «Громада і закон», «Народний антикорупційний нагляд», «Ліга виборців», «Міжнародна асоціація протидії фальсифікаціям», «Всеукраїнська організація “Авто євро сила”» та інші.

Водночас громадським організаціям «Всеукраїнське об’єднання “Антикорупційний рух України”», «Незалежна країна» та «Центр захисту киян!» відмовлено в наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.  Рішення прийняте у звʼязку з тим, що відповідні клопотання від зазначений громадських організацій надійшли до ЦВК з порушенням строку, встановленого законодавством для їх подання.

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія. Верховна Рада 15 липня ухвалила постанову № 3809 про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *