Андрій Пальчевський свою участь у російських токшоу вважає виправданою

Телеведучий, політик, підприємець Андрій Пальчевський, який планує балотуватися на посаду Київського міського голови разом зі своєю партією «Перемога Пальчевського», заперечив в інтерв’ю ВВС, що працює на спецслужби Росії. Він посварився з журналісткою ВВС, яка разом з колегою у нього брала інтерв’ю.

«Вони ж ідіоти, ті, хто називає (мене агентом – Ред.), тому що і коню зрозуміло, що я ніколи не був в спецслужбах, тим більше російських», – заявив Андрій Пальчевський у інтерв’ю ВВС.

Під час запису інтерв’ю між журналістами і Пальчевським виникла суперечка стосовно його слів в ефірі програми «60 минут» на державному телеканалі РФ «Россия 1». Її ведучою є скандальновідома Ольга Скабєєва. У березні 2019 року Пальчевський брав участь у програмі у московської студії. Тепер він заявив, що поїхав до Москви з власної ініціативи, щоб розповісти російській громаді, що в Україні не якийсь кровожерливий маленький (Зеленський – Ред.) приходить до влади, а людина, яка хоче встановити мир. Свою участь у російських ток-шоу Пальчевський вважає цілком виправданою.

«Якщо таких, як ви туди пошлють, то буде кров литися тоннами. А я поїхав показати, що в Україні новий президент йде на заміну. З яким можна знаходити спільну мову і припинити кровопролиття», – сказав він журналістці.

Андрія Пальчевського роздратувала згадка про фразу, сказану ним у студії програми «60 минут» на адресу чи то росіян в цілому, чи то інших учасників програми: «Чим більше і грубіше ви будете лаяти Україну, тим далі ми будемо від нашого щасливого дня возз’єднання».

Скріншот з програми «60 минут» з Ольгою Скабєєвою від 22 березня 2019 року

Пальчевський кілька разів наполягав на тому, що не міг сказати у цьому контексті слово «возз’єднання», і вимагав вибачення. Пізніше цю цитату ВВС продемонструвало на відео на 12 хв.

«Я пройшов 90-ті роки і я фільтрую базар, я таких дурниць про возз’єднання не міг сказати», – заявив він і почав вимагати негайно показати йому відео, на якому він вимовляє цю фразу. «Рийтеся, знайдіть. Хоча, якщо ви вважаєте, що слов’янські народи повинні бути роз’єднані, то це ваша особиста думка, а якщо від імені вашої радіостанції, то я проти. Я – за те, щоб братні в минулому народи знаходили мову взаєморозуміння на економічному рівні, на рівні відсутності агресії, на рівні людському», – резюмував він.

Журналісти розповіли, що дискусія на цю тему продовжилась після інтерв’ю. Знімальна група ВВС провела у квартирі Пальчевського ще кілька хвилин, бо він стояв у дверях і наполягав, що йому мають негайно продемонструвати його точну цитату, стверджуючи, що «йому соромно, що на ВВС працюють такі журналісти».

Згідно з відкритими даними, Пальчевський закінчив військовий інститут міністерства оборони СРСР, служив у радянській армії, працював військовим перекладачем. Згодом пішов у запас на території Росії, зайнявся бізнесом і у 1995 році балотувався до Держдуми РФ від «Партії любителів пива». Нині Пальчевський каже, що то була не політика, а він мав справу з пивоварним бізнесом і намагався забезпечити цій галузі лобі у російському парламенті. За словами телеведучого, з Росією, точніше з СРСР, його пов’язує лише минуле.

Фото: ВВС, скріншот з програми «60 минут» з Ольгою Скабєєвою від 22 березня 2019 року

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *