Вісім районок Львівщини надрукували однакове інтерв’ю з главою Львівської ОДА

В один тиждень серпня вісім районних видань Львівщини надрукували однакове інтерв’ю з очільником Львівської обласної державної адміністрації Максимом Козицьким. Про це повідомляє громадянська мережа «Опора», яка провела аналіз періодичних видань.

На сайті «Опори» зазначається, що впродовж серпня більшість матеріалів про політичні партії, потенційних кандидатів та посадовців у районних друкованих виданнях Львівщини або не марковані відповідним чином, або розміщуються у двозначних рубриках «Політика», «Політикум», «Реалії сьогодення», «Суспільство». Найчастіше місцеві ЗМІ згадували про очільника Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького (17 разів). В один тиждень 8 видань надрукували однакове інтерв’ю з Козицьким, передрукувавши цю публікацію з газети «Високий замок».

Інтерв’ю з Максимом Козицьким «Я не люблю незавершених справ, недочитаних книг та невиконаних зобов’язань» опубліковано у таких виданнях: «Голос з-над Бугу», «Нова доба», «Голос Прикарпаття», «Народне слово» (13 серпня), «Вісник Розділля», «Бойківщина», «Голос відродження», «Народна справа» (14 серпня).

У публікації журналіст цікавиться про те, чому Козицький проміняв роботу в успішному бізнесі зеленої енергетики на посаду держслужбовця, які пріоритети ставить перед собою. Також керівник обласної державної адміністрації розповідає про свої досягнення на посаді за півроку. Матеріал опублікований у рубриках «Реалії сьогодення», «Політика», «Політикум», «Головна тема».

Крім того, низка видань надрукували привітання Максима Козицького з Днем незалежності («Яворівщина», «Голос з-над Бугу», «Новини Прибужжя» (20 серпня), «Бойківщина», «Голос Відродження» (21 серпня).

Загалом у серпні у періодичних виданнях є 17 згадок про очільника Львівської обласної державної адміністрації. Наприклад, про візит очільника області у Миколаївську школу №1 опублікувала газета «Громада» (6 серпня), про інспекцію дороги на Перемишлянщині – «Нова доба» (6 серпня), візит на підприємство ДМЗ «Карпати» – «Вісник Розділля» (7 серпня), на забійний цех на Перемишлянщині «Нова доба» (13 серпня).

Серед політичних партій найчастіше у медіа були матеріали про «Голос» (12 разів), ВО «Батьківщина» та «Європейську солідарність» (по 10 разів).

Нагадаємо, Верховна Рада 15 липня ухвалила постанову № 3809  про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *