У день президентських виборів у Білорусі не працювали сайти великих ЗМІ

Увечері 9 серпня 2020 року в Білорусі не працювали сайти багатьох великих медіа країни. Про це повідомляє medusa.io.

Станом на 22.00 не відкривалися сайти державної агенції «Белта», «Наша нива», «Онлайнер», «Белорусский партизан», незалежний портал TUT.by.

Не відкриваються ці сайти і станом на 10.00 10 серпня. Міністерство інформації Республіки Білорусь заблокувало «за поширення забороненої інформації» сайт «Белорусский партизан», одним із засновників якого був Павло Шеремет. Про це повідомляє «Укрінформ».

Раніше повідомлялося, що в Білорусі були проблеми з роботою соціальних мереж і менеджерів. Кореспонденти «Медіазони» в Білорусі розповіли про перебої в роботі мобільного та проводового інтернету в операторів ByFly, MTS, Life, «Космос ТВ». Також у Мінську перестали працювати Uber і «Яндекс.таксі».

У компанії «Белтелеком» заявили, що проблеми зі зв’язком з’явились нібито про «перевантаження каналів через зарубіжний трафік».

Нагадаємо, у Мінську (Білорусь) з десяток людей у штатському затримали знімальну групу російського каналу «Дождь»: кореспондентів російського каналу «Дождь» Володимира Роменського і Василя Полонського, а також оператора Миколу Антипова.

Як писав «Детектор медіа», 7 серпня в готелі «Мінськ» були затримані троє журналістів телеканалу «Настоящее время», які висвітлювали передвиборчу кампанію у Білорусі: українці Ірина Ромалійська та Іван Гребенюк, а також росіянин Юрій Баранюк. Ввечері 7 серпня затриманих журналістів вислали літаком до Одеси. Кожному з них заборонено в’їжджати в Білорусь впродовж 10 років.

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. Лукашенко «зняв» з передвиборчих перегонів трьох потенційно сильних опонентів – блогера Сергія Тіхановського, ексбанкіра Віктора Бабарика та дипломата Валерія Цепкала. Проти перших двох порушили кримінальні справи, вони знаходяться під арештом, третій виїхав з країни, побоюючись кримінального переслідування.

Штаби трьох опозиціонерів, яким не вдалося зареєструватися кандидатами у президенти, об’єдналися та просували кандидатуру дружини блогера Тіхановського – Світлани.

В ефірі телеканалу «Білорусь-1» оголосили офіційні дані соціологічних опитувань громадян на виході з виборчих дільниць після голосування за президента Білорусі. Попередньо Олександр Лукашенко набрав 79,7% голосів, Світлана Тіхановська – 6,8%. У Анни Канопацької – 2,3%. Андрій Дмитрієв попередньо набрав 1,1%, Сергій Черечень – 0,9%.

За даними незалежного екзит-полу, на виборах президента Білорусі Тіхановська набирає 72,1%, Лукашенко – 13,7%, повідомив телеграм-канал «Современная Беларусь».

Фото: ukrinform

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *