«Опозиційна платформа – За життя» витратила 60 млн грн на телерекламу

Політична партія «Опозиційна платформа – За життя» витратила на рекламу 60 мільйонів гривень із Державного бюджету України. Про це 6 липня повідомив Комітет виборців України із посиланням на звіт політичної партії за І квартал 2020 року. Більшу частину коштів отримав телеканал «112 Україна».

«Всього впродовж І кварталу ОПЗЖ було витрачено на діяльність 63 млн. грн. Із них 60 млн спрямовано на здійснення пропагандистської діяльності, а саме розміщення реклами на телебаченні», – йдеться в повідомленні.

Партія за «послуги із забезпечення розміщення рекламного відеоматеріалу» з бюджетних коштів перерахувала 23 млн телеканалу «112 Україна» (ТОВ «Інформаційне агентство “112 Україна“»), 19 млн – NewsOne (ТОВ «Новини 24»), 16 млн – каналу ZIK (ТОВ «Телерадіокомпанія “Нові комунікації”»).

«Українські платники податків фактично оплатили рекламу партії на низці телеканалів. На практиці це означає витрачання бюджетних коштів на вітер. Адже замість того, щоб витрачати кошти на розвиток партії, ОПЗЖ витрачає бюджетні кошти на самопіар. На його думку, «такі дії не порушують чинне законодавство, однак суперечать самій ідеї державного фінансування партій. Тому вкрай важливо внести зміни до закону “Про політичні партії в Україні” і заборонити партіям витрачати державні кошти на оплату реклами», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *