Тищенко та Дубінський беруть участь у праймеріз кандидатів у мери Києва

Колишні телеведучі, а нині народні депутати від «Слуги народу» Микола Тищенко та Олександр Дубінський беруть участь у внутрішньопартійному праймеріз «Слуги народу» на кандидата в мери Києва.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив народний депутат Олександр Качура, який також бере участь у праймеріз.

За його словами, загалом на кандидатство в мери претендують четверо представників «Слуги народу»: «Ірина Верещук, Микола Тищенко, Олександр Дубінський і я. Усередині партії серед депутатів більше інших кандидатів поки що не було, наскільки я знаю. Але ми не виключаємо варіанту, що може хтось з’явиться в останній момент ззовні».

Свої шанси як можливого кандидата на посаду мера столиці Качура оцінює високо, наголосивши, що у нього є підтримка і у фракції, і в партії.

За його словами, кандидата у мери від «Слуги народу» буде визначено через декілька тижнів, й останнє слово – за президентом Володимиром Зеленським, який у своєму рішенні опиратиметься на показники соціологічних досліджень, а кандидата висуне конференція міської партійної організації після офіційного старту виборчої кампанії.

Олександр Качура прогнозує, що на виборах мера столиці буде більше десяти кандидатів. Найбільш серйозним суперником він вважає нинішнього міського голову Віталія Кличка: «На сьогодні нинішній мер обганяє всіх можливих кандидатів, але картина може змінитися, оскільки не всі ще заявили про свій намір брати участь у виборах мера. Я знаю, що планують “піти в мери” відомі підприємці, ведучі телеканалів».

Згідно з Конституцією, вибори до органів місцевого самоврядування в Україні відбудуться останньої неділі жовтня – 25 жовтня.

Нагадаємо, 31 травня народний депутат і почесний президент групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко та народний депутат, блогер і колишній ведучий «1+1» Олександр Дубінський оголосили про намір брати участь у праймеріз партії «Слуга народу» щодо визначення кандидата в мери Києва.

Через кілька днів Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики. Він заявив, що «питання щодо Києва буде знаходитись у моєму корпусі безумовно».

Згодом Олександр Дубінський очолив осередок партії «Слуга народу» в Київській області, а Микола Тищенко – в Києві.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *