Поліція не відповіла за запитання «Української правди» щодо провадження через ролик, у якому вантажівка збиває Зеленського

Національна поліція не відповіла на запитання «Української правди» щодо розслідування кримінального провадження через поширення у соцмережі ролика, де вантажівка збиває Володимира Зеленського. Повідомила «Українська правда» 7 серпня.

«За викладеними у вашому інформаційному запиті відомостями здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні… За результатами досудового розслідування буде прийнято рішення згідно з вимогами кримінального процесуального законодавства України», – відповіли в поліції.

Поліція проігнорувала усі питання, які видання поставило у запиті.

«Українська правда» зокрема питала:

Чому провадження розслідується за ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), якщо Зеленський на момент виходу ролика не обіймав жодної з посад, окреслених  у цій статті?

Чи є підозрюваний/підозрювані у справі?

Чи затримані ці люди? Чи відоме їхнє місцезнаходження?

Чи підготовлене для них повідомлення про підозру?

Видання також цікавились, чи буде відкрите провадження за цією ж ст. 346 щодо студії «Квартал 95» і її керівника Володимира Зеленського за фактом показу серіалу «Слуга народу» (зокрема, серії, де український президент, якого грає Зеленський, розстрілює український парламент з автоматів).

Нагадаємо, 26 липня 2019 року у телеграм-каналі команди Володимира Зеленського заявили, що Нацполіція встановила автора провокаційного відеоролика, у якому вантажівка нібито збиває політика. У поліції цю інформацію не підтвердили, але і не спростували, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомляв «Детектор медіа», 10 квітня було опубліковано відео, де фура нібито збиває Володимира Зеленського. У команді Володимира Зеленського одразу ж звинуватили у провокації основного політичного конкурента — Петра Порошенка, заявивши, що сліди до відео ведуть з його офіційного сайту. Тоді ж поліція відкрила кримінальне провадження.

Посилання на телеграм-канал на офіційному сайті Порошенка не було, але після реєстрації на сайті, користувачам приходили СМС з посиланням на телеграм сайту, де опубліковано відео про Зеленського.

За основу провокаційного ролика взяли справжнє відеозвернення Зеленського, яке він записав того ж дня вранці.

Наступного дня у мережі з’явилося нове відео, де вантажівка збиває Зеленського. Ролик починався словами: «З ним усе гаразд», а завершувався заставкою із скрученою купюрою та доріжкою білого порошку з підписом: «Бо він під кайфом». Інша версія ролика з тими ж кадрами завершувалася словами: «У кожного своя дорога».

Фото: скріншот

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *