«Інтер», «Україна», «Радіо НВ», «Мелодія ФМ» та «Русское радио» поширювали «політичну джинсу» в останні тижні виборів

Телеканали «Інтер», «Україна», ICTV та радіоканали «Радіо НВ», «Мелодія ФМ» та «Русское радио» найбільше поширювали «політичну джинсу» у період з 1-го до 21 липня 2019 року під час парламентської виборчої кампанії. Про це повідомили на засіданні робочої групи при Нацраді 1 серпня.

Загалом робоча група з нагляду за дотриманням медіа виборчого законодавства при Нацраді зафіксувала 55 випадків з ознаками порушення. Відповідно до частини 15 статті 74 закону України «Про вибори народних депутатів України» включення до випусків новин виборчих агітаційних матеріалів партій, у тому числі політичної реклами, забороняється.

На телеканалі «Інтер» експерти зафіксували 9 випадків поширення «політичної джинси» на користь кандидатів від партії «Політична платформа – За життя». На каналі «Україна» зафіксували 8 порушень. Зокрема, ознаки перевиборчої агітації помітили у виступах Олега Тягнибока (ВО «Свобода»), Олександра Вілкула («Опозиційний блок»), Володимира Гройсмана («Українська стратегія Гройсмана») та інших.

На телеканалі ICTV зафіксували 6 випадків порушення виборчого законодавства. Зокрема, інтерв’ю та виступи Олександра Вілкула з ознаками виборчої агітації на користь «Опозиційного блоку».

На телеканалі «112 Україна» експерти зафіксували 4 матеріали з ознаками виборчої агітації з боку «Опозиційної платформи – За життя».

На «Радіо НВ» зафіксували 9 випадків поширення «політичної джинси», на «Мелодія ФМ» та на «Русском радио» – 9 порушень, на радіо «Перець ФМ» – 4 матеріали з ознаками виборчої агітації.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *