17 телеканалів та 11 радіостанцій порушили виборче законодавство у «день тиші»

У «день тиші» 20 – 21 липня 2019 року 17 телеканалів і 11 радіостанцій у своїх передачах поширювали виборчу агітацію. За результатами моніторингу, який розглядали на засіданні робочої групи з нагляду за дотриманням медіа виборчого законодавства при Нацраді 1 серпня.

Законодавство за день до виборів порушили інформаційно-розважальні телеканали: «Інтер», «Україна», «1+1», «Новий канал», НЛО.TV, «2+2». Інформаційні телеканали: Прямий, «112 Україна», «Еспресо», 5 канал, ZIK, Rabinovich.TV, NewsOne, «Громадське ТБ», «Всі новини», ЧП.Info, Maxxi ТВ.

А також загальнонаціональні радіоканали: «Мелодія», «Ретро ФМ», «Промінь», «Хіт ФМ», «Русское радио», «Країна ФМ», «Українське радіо», «Перець ФМ», «Шансон», «Люкс», «Наше радіо».

Голова робочої групи, заступниця голови Національної ради Уляна Фещук зазначила, якщо на телеканалах це були сюжети з ознаками їх замовності, то на радіостанціях звучало багато пісень у виконанні кандидатів у народні депутати. Зокрема, транслювалися пісні гурту «Океан Ельзи», який очолює Святослав Вакарчук, лідер партії «Голос», і Михайла Поплавського, лідера «Аграрної партії».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *