«Європейська солідарність» витратила 64,14 мільйона на телерекламу: звіт партії

Політична партія «Європейська солідарність» витратила 64,14 мільйона гривень на телерекламу протягом парламентської кампанії. Це 64% від всього фонду, пише Громадський рух «Чесно» з посиланням на остаточний фінансовий звіт партії, розміщений на сайті ЦВК.

Найбільше отримали телеканали ТРК «Україна» та «1+1» – понад 14 мільйонів кожен. «ЄС» рекламували й на регіональних телеканалах, а також на СТБ, 5 каналі, ICTV, «Новому каналі, 24 каналі.

 

Офіційно політсила на парламентську кампанію витратила 99,5 мільйона гривень.

Усі кошти до виборчого фонду надійшли від партії «Європейська солідарність». Внесків від фізичних чи юридичних осіб не було. 

Згідно зі звітом, партія спрямувала 6,6 мільйона гривень на рекламу в інтернеті. З них понад 4 мільйони отримав ФОП Горбань Богдан Юрійович, зареєстрований у Києві. «Чесно» пише, що людина з ідентичним іменем у квітні 2019 року претендувала на посаду заступника керівника Управління зовнішніх комунікацій Національного антикорупційного бюро України. 

Припускається, що зазначені видатки на інтернет – це кошти, сплачені за рекламу у Facebook. За даними Бібліотеки реклами цієї соцмережі, головна сторінка партії «Європейська солідарність» у Facebook у червні-липні витратила на рекламу 5,4 мільйона гривень. Рекламу оплачували також зі сторінки «Петро Порошенко». З 1 червня по 19 липня сукупні витрати у Facebook на сторінки Петра Порошенка та його партії становлять 5,1 мільйон гривень. Однак витрати у звіті зафіксовані лише з дня реєстрації партії у ЦВК – від 25 червня. Витрати на рекламу здійснювались і з регіональних сторінок «ЄС».

«Чесно» зазначає, що «Європейська солідарність» також витратила частину коштів на організацію концертів під час зустрічей з виборцями по Україні. В остаточному фінзвіті прямих згадок про ці концерти немає.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *