На головну редакторку «Рівне вечірнє» склали адмінпротокол за публікацію недостовірних передвиборних рейтингів

Рівненський відділ поліції склав адмінпротокол на головну редакторку газети «Рівне вечірнє» Валентину Шах через публікацію у виданні під час виборчої кампанії начебто недостовірних рейтингів кандидатів.

Про це повідомляє «Четверта влада» з посиланням на речника Нацполіції Рівненщини Антона Крука.

Повідомляється, що опубліковані рейтинги були неповними, мали ознаки недостовірності і маніпулятивості, а також замовності на користь окремих політиків. Недостовірні рейтинги видання поширило як на сайті, так і в газеті.

Адмінпротокол щодо головної редакторки «Рівне вечірнє» передали в суд для розгляду. Також триває перевірка щодо інших ЗМІ, які поширили ці рейтинги.

Валентина Шах розповіла «Четвертій владі» що до неї приходили з поліції, щоб вона пояснила інформацію щодо оприлюднення рейтингу. Редакторка відповіла праоохоронцям, що надасть пояснення після консультації з юристами. Що далі відбулося з цією справою – вона не знає, а за два дні до виборів публікації про рейтинг із сайту зняли. Зі слів редакторки, щоб дотриматися вимог закону.

Валентина Шах додала, що в майбутньому видання вимагатиме від організацій, які надають для оприлюднення свої дослідження, вказувати замовника та іншу необхідну для поширення інформацію, а раніше в газеті «не звертали на це уваги».

Штраф, передбачений статтею 212-20 Кодексу про адмінправопорушення (порушення встановленого законом порядку опублікування документів та іншої інформації, пов’язаної з підготовкою і проведенням виборів, засобами масової інформації), – 170-340 гривень.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *