Поліція Київщини направила до суду усі матеріали щодо порушення виборчого права

Також поліцейські столичної області проводять перевірки нових повідомлень про виявлені факти порушення передвиборчої агітації, які надходять до поліції. Повідомляє відділ комунікації Національної поліції в Київській області.

Упродовж минулої доби поліція зареєструвала 5 таких заяв. Одна з них не знайшла свого підтвердження. Ще по 4 фактах провели  перевірки, їхні матеріали приєднані до раніше відкритих  кримінальних проваджень.

Зокрема, до Васильківського відділу поліції надійшло звернення народного депутата. Він став очевидцем підкупу виборців кандидатом в народні депутати. У селі Кодаки, в червні, у будинку культури від свого імені кандидат у нардепи роздавав посуд, закликаючи підтримати його під час голосування. Матеріали перевірки приєднано до кримінального провадження, яке було відкрито за ч. 1 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

За період агітаційної кампанії поліція склала 105 адміністративних протоколів. Серед них порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів,  дрібне хуліганство.

Велика частка складає порушення щодо виготовлення або розповсюдження друкованої продукції виборчої агітації, які не містять необхідних відомостей. Таких протоколів – 73.

50 адміністративних матеріалів суди Київщини розглянули. На правопорушників накладено штраф на суму понад 4 тисячі гривень. Решта адмінматеріалів знаходяться на розгляді у судах.

Фото: Дзеркало тижня

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *