«Чесно» зафіксував велику кількість прихованої та відкритої агітації у день тиші

Напередодні парламентських виборів, у день тиші, у великих містах України було виявлено приховану та відкриту політичну агітацію. Про це повідомляється на сайті руху «Чесно».

Активісти зафіксували, що білборди і плакати з прихованою агітацією (без назви партії і вихідних даних) встановлювались у п’ятницю, 19 липня,

«Така агітація хоч і не є порушенням виборчого законодавства, але вважається прихованою», – зазначають у «Чесно».

У Києві виявили рекламу в стилі президентської кампанії Володимира Зеленського та білборди, що нагадують агітаційну кампанію «Європейської солідарності». Також зафіксовано рекламу концерту «Океану Ельзи», який відбудеться в Дніпрі. Як відомо, лідер гурту Святослав Вакарчук балотується до парламенту. Приховану агітацію виявлено також у Львові, Київській області, Кропивницькому та Одесі.

Окрім того, повідомляють у «Чесно», зафіксовано багато відкритої агітації за конкретних кандидатів у нардепи та партії, яку розмістили у непристосованих для цього місцях та досі не прибрали.

Нагадаємо, що відповідно до закону «Про вибори народних депутатів України», передвиборча агітація мала завершитися о 00:00 останньої п’ятниці перед днем голосування, тобто 19 липня. Поліція у день тиші отримала 396 повідомлень щодо незаконної агітації.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *