Під час виборчих перегонів у Києві зафіксовано 354 випадки незаконної агітації – поліція

Під час виборчих перегонів найбільша кількість правопорушень була пов’язана із незаконною агітацією – 354 випадки, можливим підкупом виборців – 51, хуліганством – 41, конфліктами – 40, перешкоджанням виборчому  праву – 16, пошкодженням майна – 9. Таку інформацію повідомляє пресслужба поліції Києва.

За фактами порушень виборчого процесу правоохоронці розслідують 38 кримінальних проваджень, серед яких 7 – за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права), 7 – за ст. 296 (Хуліганство), 3 – за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 2 – за ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) та інші.

У той же час працівники поліції склали 79 адміністративних протоколів за ст. 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях), 52 – за ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск), 3 – за ст. 212-9 (Порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням засобів масової інформації та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше повідомлялось, що за тиждень Нацрада зафіксувала 93 випадки політичної агітації в новинах на телебаченні та радіо.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *