У Чернігові затримали хлопців, які розповсюджували листівки із закликом голосувати за «кандидата-клона» – поліція

У ніч на 19 липня чернігівська поліція виявила групу осіб, яка на території виборчого округу №206 поширювала так звану «чорнуху» проти одного з кандидатів у народні депутати. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Поліцейські встановили щонайменше 16 хлопців віком до 20 років, які приїхали на Чернігівщину з Дніпропетровської області, щоб «підзаробити на виборах». Серед них – троє неповнолітніх.

«Агітаторів» найняла, як заявили у поліції, команда одного з кандидатів у депутати по одномандатному виборчому округу №206, щоб розповсюдити «чорний піар» проти його опонента. Хлопці розносили газети та клеїли листівки вночі. Одна з груп поширювала друковані матеріали, де справжнього кандидата від політичної партії противника називали «фейком» і закликали не голосувати за нього. Інша група молодиків розносила газети з інформацією, що нібито справжнім висуванцем тієї ж партії є зовсім інша людина. Насправді ж вона не має жодного відношення до партії, додали в поліції.

Друковану продукцію хлопці клеїли у заборонених місцях, тому на них склали адміністративні протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил у сфері благоустрою. Такі дії караються штрафом.

Також 19 липня до поліції міста Чернігова надійшла заява від кандидата у депутати, проти якого поширювались газети та листівки.

Нагадаємо, раніше представники партії «Слуга народу», юристи Олександр Качура та Вадим Галайчук, подали заяву до Міністерства внутрішніх справ про кримінальне правопорушення щодо реєстрації в одномандатних округах кандидатів-клонів, які незаконно використовують бренд партії «Слуга народу» у виборчій кампанії.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *