НСЖУ відкриває «гарячу лінію» для журналістів до позачергових парламентських виборів

Національна спілка журналістів України відкриває «гарячу лінію» та надає юридичні консультації для журналістів під час передвиборної кампанії та позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року. Про це повідомляє пресслужба НСЖУ.

До НСЖУ може звернутися будь-який журналіст або окреме ЗМІ, які зазнали утисків, перешкоджання професійній діяльності, стали жертвами нападів, блокування приміщення тощо.

У НСЖУ звертають увагу на те, що робота журналістів на виборчих дільницях під час голосування і підрахунку голосів регламентується Законом України «Про вибори народних депутатів України» (стаття 34). Щоб скористатися цим правом, журналісту необхідно пред’явити посвідчення. Єдине обмеження: на дільниці можуть одночасно перебувати не більш як два працівники одного ЗМІ.

У НСЖУ застерігають від надання стороннім особам посвідчень журналістів і закликають політичні штаби та редакції ЗМІ не зловживати правом перебування журналістів на виборчих дільницях.

Телефон гарячої лінії: (044) 234-49-60 або 050-493-68-88. Оперативні повідомлення можна відправляти через Facebook: голова НСЖУ Сергій Томіленко; перша секретар НСЖУ Ліна Кущ, прессекретар НСЖУ Світлана Лазоренко, (096) 281 35 73.

Нагадаємо, також для журналістів працює гаряча лінія Інституту масової інформації щоденно в будні з 10-ї ранку до 18-ї години. ІМІ прийматиме на гарячу лінію скарги журналістів, чиї професійні права порушують, а також консультуватиме щодо інших питань.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *