Мажоритарник Володимир Карплюк замовив реклами на національному ТБ на 9 млн гривень

Це майже половина від сум, витрачених деякими партіями, які йдуть до парламенту.

Про це пише рух «Чесно», який проаналізував обсяги та вартість політичної реклами з квітня по  липень 2019 року.

«4 кандидати-мажоритарники замовляли рекламу на національному телебаченні. Серед них найбільше витратив Володимир Карплюк, що балотується по 95 округу, – близько 9 мільйонів гривень», – йдеться у публікації «Чесно».

За інформацією руху «Чесно», згідно із даними моніторингу у червні в ефірах національних телеканалів виходила передвиборча агітація лише одного кандидата-мажоритарника Володимира Карплюка (округ № 95).  «Його реклама виходила 327 разів, що, згідно із розцінками телеканалів, має коштувати понад 9 мільйонів гривень. Зауважимо, що Карплюк зареєструвався в ЦВК одним із перших і його рекламні ролики виходили вже після цього. Проміжний фінансовий звіт Карплюка ще не оприлюднений, тож перевірити чи покривалися ці витрати офіційно, зможемо дещо згодом. У перший тиждень липня моніторинг політичної реклами на ТБ зафіксував агітацію ще трьох кандидатів в округах: Дмитра Андрієвського (округ №222), Андрія Зібрана (округ №115) та Валентина Манька (округ №29). Витрати цих політиків на телерекламу менші: 414 тисяч гривень у Андрієвського, 196 тисяч у Манько, 28 тисяч у Зібрана», – зазначає «Чесно».

Рух «Чесно» повідомив, що із 21 квітня по 7 липня учасники парламентської кампанії разом витратили близько 307 мільйонів гривень на телерекламу на 18 загальнонаціональних каналах. І хоча виборча кампанія офіційно почалася лише наприкінці травня, реклама партій і окремих політиків стартувала вже за кілька днів після другого туру президентських виборів. Реєстрацію більшість партій відтягнули аж до кінця червня, хоча агітацію вели і до цього. Найбільше реклами виходило на замовлення «Радикальної партії», «Української стратегії Гройсмана» та «Європейської солідарності». Ці ж політсили є лідерами за обсягами витрат.

Фото: «Опора»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *