«Опозиційна платформа – За життя» лідирує серед замовників «джинси» в регіональних онлайн-медіа

Під час парламентської передвиборчої кампанії, найвищий рівень «джинси» серед регіональних онлайн-медіа зафіксовано на Тернопільщині – 13% від загальної кількості матеріалів, Одещині (7%) та на Херсонщині (6,5%). За результатами дослідження контенту онлайн медіа в 22 регіонах України Інституту масової інформації.

Найнижчі показники замовних матеріалів було зафіксовано у онлайн-ЗМІ Хмельниччини (0,5% від загальної кількості матеріалів в інтернет-ЗМІ) та Рівненщини (1%) .

Головними замовниками політичної джинси в усіх досліджуваних регіонах виявилися місцеві кандидати мажоритарники, на яких припало 48% від загальної кількості «джинси».

Перше місце серед замовників джинси в регіональних онлайн-медіа посіла «Опозиційна платформа – За життя» (10%  від загальної кількості матеріалів з ознаками замовності в інтернет-ЗМІ). Ця ж партія лідирує як замовник джинси і за результатами моніторингу загальнонаціональних медіа.

Друге місце посіла партія «Слуга народу» (7,5% від загальної кількості матеріалів з ознаками замовності в інтернет-ЗМІ) та третє – «Європейська солідарність» Порошенка (6%).

Загальна кількість матеріалів з ознаками «чорного піару» склала 5,5% від усіх матеріалів з ознаками замовності.

В рамках дослідження експерти ІМІ аналізували контент 220 популярних онлайн-ЗМІ в 22 областях України — Вінницька, Запорізька, Дніпропетровська, Одеська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Полтавська, Закарпатська, Волинська, Донецька (не окуповані території), Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська, Чернівецька та Львівська області. Моніторинг матеріалів проводився з 24 по 28 червня цього року. Аналізувались всі матеріали, що вийшли в стрічках новин інтернет-видань в цей період. Загальна вибірка склала 27610 матеріалів.

Дослідження проведено в межах проєкту Інституту масової інформації за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *