«Європейська Солідарність» та «Батьківщина» поступилися «Голосу» – рейтинги

Прохідний бар’єр у Верховну Раду долають п’ять партій, ще дві – близькі до проходу в парламент, з урахуванням похибки. Повідомляє «Українська правда» з посиланням на соціологічне дослідження «Центра Разумкова», проведеного з 5 до 11 липня.

Найбільшу підтримку серед українців має партія «Слуга народу», за яку готові віддати свої голоси 41,5% опитаних українців, які визначилися з вибором і братимуть участь у голосуванні. Партію «Опозиційна платформа – за життя» підтримують 12,5%, «Голос» – 8,8%, «Європейська Солідарність» – 8,3%, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 7,0%, «Сила і честь» –  4,6%.

За «Опозиційний блок» готові проголосувати 3,8% респондентів, за Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,4%, за партію «Українська стратегія Гройсмана» – 2,0%, за партію «Громадянська позиція» – 1,8%, за партію «Об’єднання “Самопоміч”» – 1,4.

Вибірка: було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *