Виконував редакційні завдання «1+1 продакшн» – ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від «Слуги народу»

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Куницького. Відповідне рішення ЦВК ухвалила на своєму засіданні 11 липня. Про це повідомляє «Українська правда».

У комісії розповіли, що до них надійшла скарга від іншого кандидата в депутати в окрузі Куницького №169 Олега Петріченка, у якій той просив скасувати реєстрацію конкурента, оскільки він припинив громадянство України.

ЦВК перевірила і встановила, що протягом останніх 5 років Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищував дозволені законом 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 року до 5 грудня 2015 року). Сам кандидат заявив, що їздив у відрядження, але, кажуть у комісії, відповідних доказів не надав. Зокрема, стверджував  кандидат, у відрядженнях він виконував редакційні завдання «1+1 продакшн».

«Таким чином, Олександром Куницьким не дотримано вимоги Конституції України та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня  2019 року», – повідомляють у ЦВК.

Фото: Obozrevatel

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *