На загальноукраїнських телеканалах рекламувався лише один мажоритарник – «Чесно»

Лідер партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк, який балотується у 95 окрузі (Києво-Святошинський район), став єдиним мажоритарником, який рекламувався на загальноукраїнських телеканалах протягом першого місяця виборчої кампанії. Про це повідомляють журналісти Руху «Чесно».

Від 12 червня й до кінця місяця на «1+1» та «Інтері» рекламу Карплюка транслювали 226 разів. 

До парламентських виборів середня вартість секунди реклами у прайм-таймі на «1+1» становить 2,2 тис. грн. «Чесно» зазначає, що на цьому каналі щодня виходило по 3-5 роликів із Карплюком. За день їхня трансляція коштувала партії в середньому 102 тис. грн. А середня вартість одного ролику – 23,6 тис. грн.

«Інтер» до парламентських виборів 2019 року транслює політичну рекламу найдорожче. Середня вартість секунди ефіру там – близько 2,8 тис. грн. За таких розцінок від 13 червня партія Карплюка рекламувала свого кандидата-мажоритарника по 8 разів на день.

Згідно з даними моніторингу телереклами, на які посилається Рух «Чесно», протягом 17 днів червня на «Інтері» вийшло 144 ролики з Карплюком. Середня вартість трансляції кожного з них становила 31,7 тис. грн. За день на розкручування кандидата йшло приблизно 254 тис. грн. Упродовж кількох тижнів агітаційної кампанії на центральному телебаченні Карплюк витратив уже 6,5 млн грн.

Законом передбачено обмеження на суму витрат під час виборчої кампанії. Так, мажоритарник може витратити на свою кампанію трохи більше ніж 16 млн грн. Наразі кандидат за межі цих лімітів ще не вийшов. Походження коштів, якими оплачується кампанія Карплюка, буде відоме вже за тиждень, коли він подасть до ЦВК проміжний фінансовий звіт.

Рівень заробітної плати народного депутата, залежно від посади й активності, коливається в межах 11-46 тис. грн. Тож, ставши нардепом, політик ці інвестиції в рекламу буде змушений відшкодовувати близько 10 років. 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *