Концерти та розважальні шоу стали масовою формою агітації

Концерти та розважальні шоу масово використовуються як агітація в мажоритарних округах, а також на загальнодержавному рівні. Про це повідомляє Комітет виборців України.

Зазначається, що, зокрема на офіційному сайті «Аграрної партії України» спільні концерти виконавців Михайла Поплавського та Олега Винника вказані як «передвиборчий тур».

1 та 3 липня відбулися безкоштовні концерти Святослава Вакарчука у Полтаві та Кременчуці, під час яких виступали кандидати в одномандатних округах від партії «Голос» та демонструвалася символіка і назва політичної партії.

Також з 29 червня до 16 липня відбуваються 19 фестивалів «Квартал фест», участь в яких беруть кандидати в народні депутати України, що балотуються від політичної партії «Слуга Народу».

Агітація у формі концертів і шоу є законною, але має бути оплачена винятково з виборчих фондів кандидатів, що потім буде відображено в офіційних фінансових звітах. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється, пояснює КВУ.

У разі, якщо ця інформація не буде відображена у фінансовому звіті партії чи кандидата і буде встановлено факт подання завідомо недостовірних відомостей у фінансовому звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду партії, кандидата на виборах, за такі дії може бути застосовано кримінальну відповідальність.

Фото: Facebook-сторінка Михайла Поплавського

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *